Stoptober: geef het goede voorbeeld en zet je club ‘Rookvrij op de Kaart’

Vrijdag 1 oktober 2021

Jaarlijks grijpen duizenden mensen deze maand ‘Stoptober’ aan om te stoppen met roken. Steeds meer verenigingen zijn zich bewust van hun maatschappelijke rol, en dragen hieraan hun steentje bij. Door het goede voorbeeld te geven, helpen ze rokers te stoppen en bieden ze kinderen de kans om op te groeien in een rookvrije omgeving. Dit kan zelfs met kleine stapjes en dankzij kosteloze ondersteuning en materialen.

Wil je als vereniging, speeltuin, buurtcentrum, instelling of bedrijf aan de slag met het ontmoedigen van roken bij jouw organisatie of locatie? Neem dan eens een kijkje op de volgende websites:

Een stappenplan, argumentenkaart, toolkit, tips & ticks, posters, borden, stickers zijn gratis beschikbaar en kunnen je hierbij helpen. Draag het uit en zet je club ‘Rookvrij op de kaart’.

Aan de slag? Neem dan contact op met de verenigingsadviseur via Frank.vandenBoomen@gemeentestein.nl. Samen met Team:Fit helpen we je dan met een aanpak op maat.

Naar Actualiteiten voor verenigingen

Naar alle actualiteiten

Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.