Gevolgen van corona op vrijwilligerswerk: gratis rapport & webinar

Vrijdag 1 oktober 2021

Hoe heeft corona ons vrijwilligerswerk veranderd? Welke trends zijn zichtbaar, hoe ziet de toekomst van vrijwilligerswerk eruit en hoe ga je hier als vrijwilligersorganisatie mee om? Antwoorden op deze en andere vragen, vind je in het Trendrapport Vrijwillige inzet bijna post-corona. Op 7 oktober wordt dit rapport nader toegelicht tijdens een gratis webinar.

Trendrapport

Vrijwilligersplatform NLvoorelkaar onderzoekt samen met de Prof. dr. Lucas Meijs van de Erasmus Universiteit jaarlijks de nieuwste trends op het gebied van vrijwilligerswerk, vrijwillige inzet, zelfredzaamheid en eenzaamheid en uiteraard de rol van een online platform hierin. Ze combineren een big data analyse over meer dan 350.000 platformactiviteiten en een grootschalig vrijwilligersonderzoek (13.926 respondenten) zodat ze voor jou de beste trends en inzichten kunnen selecteren. Handig om het komende jaar nóg meer vrijwilligers te werven, mensen te verbinden en te helpen.

De belangrijkste trends en inzichten voor 2021:

 • Coronahulp: behoefte aan kletsers en klussers
 • Vrijwilligersvacatures worden opener & uitnodigender
 • Flexibiliteit (agenda, locatie, taken) wint aan terrein
 • Eenzaamheid wint ook aan terrein maar vrijwilligerswerk doen helpt
 • Jongeren willen de meeste impact maken in 2021
 • 11 dagen vrijwilligerswerk per vrijwilliger per jaar blijven onbenut
 • Omdenken wordt populairder en levert win-win op

Download het Trendrapport Vrijwilligerswerk 2021 (e-book) gratis en lees meer over de trends, inzichten én de vertaalslag naar de praktijk. Met praktische tips zodat je helemaal klaar bent voor het komende jaar!

Webinar

Wil je liever live bijgepraat worden over de trends en ontwikkelingen? Neem gratis deel aan het webinar Vrijwillige inzet (bijna) post corona, op donderdag 7 oktober (15.30-16.40 uur). Je bent dan weer helemaal up-to-date van wat er nu én in de nabije toekomst speelt!

Dit voorjaar verdubbelden het aantal burenhulp vragen. Deze zomer daalde het animo voor vrijwilligerswerk sterk. Welke trends zien we nog meer op big data niveau én in de praktijk? Wat mogen we verwachten van de hulpbehoefte en -bereidheid de komende maanden én jaren in onze (bijna) postcorona maatschappij?  Hoe kun je hier met slimme oplossingen op in spelen? In dit webinar nemen we je mee naar de toekomst van vrijwillige inzet in een (bijna) post corona wereld. Inclusief praktische handvaten hoe daar nu al makkelijk en duurzaam stappen voor te zetten.

In dit webinar komen de volgende zaken aan bod:

 • De nieuwste big data trends | Ontwikkelingen o.g.v. hulpbehoefte, hulpbereidheid, eenzaamheid en andere thema’s
 • Het trendonderzoek over vrijwillige inzet in 2021
 • De toekomst van vrijwillige inzet met prof. dr. Lucas Meijs
 • Interactief gedeelte

Klik op bovenstaande link om meer te lezen of jezelf aan te melden.

Naar Actualiteiten voor verenigingen

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.