Werf nieuwe leden voor je club tijdens de Nationale Sportweek 2021

Dinsdag 24 augustus 2021

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de Nationale Sportweek (17 t/m 26 september) om draait. Dat is ook hard nodig, want Nederlanders zijn sinds de coronacrisis minder fit en weerbaar geworden. De hoogte tijd dus om daar verandering in te brengen, en voor jouw club een mooie kans om nieuwe leden te werven!

Sport doet iets met je

Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving en aan ieder individu. Het bepaalt voor een deel wie we zijn, wat we doen en vooral met wie we dat doen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. Sport doet iets met je. Wij willen dan ook dat zoveel mogelijk mensen in Nederland met plezier kunnen sporten en bewegen, allemaal op hun eigen manier. Dat is precies wat we tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek 2021 gaan doen: met z’n allen lekker sporten en bewegen!

Schrijf je in en doe mee!

Elke sport- en beweegaanbieder kan meedoen aan de Nationale Sportweek. Zo zetten we samen sport én jouw vereniging op de kaart. Hoe? Door de sport een boost te geven. Schrijf je in, dan doe jij officieel mee en word je op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Na inschrijving krijg je de toolkit, met daarin inspirerende voorbeelden en materialen die jij kunt inzetten om nieuwe sporters aan te trekken voor jouw club.

Organiseer sportactiviteiten

Hebben jullie leuke ideeën voor sportactiviteiten? Voer ze uit tijdens de Nationale Sportweek! Doe dit voor je eigen leden, of nodig juist niet-leden uit: mensen uit de buurt, oud-leden, familie of vrienden van leden, etc. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Organiseer kennismakingslessen op school, clinics in samenwerking met de buurtvereniging, open trainingen of een toernooitje op de club. Houd natuurlijk wel rekening met de geldende corona maatregelen.

Doe mee via social media

De beste ambassadeurs zijn natuurlijk je eigen leden, vrijwilligers en bestuurders. Laat hen daarom samen met jou de Nationale Sportweek en activiteiten promoten! Samen hebben jullie een groot bereik en kunnen jullie een groot aantal mensen inspireren om te gaan sporten en bewegen. Vergeet niet om @datmaaktsteinvoormij en @nocnsf te taggen en gebruik de hashtags #NSW2021 #BeActive & #sportdoetietsmetje.

Meer informatie of hulp nodig?

Bekijk de website van de NOC*NSF Nationale Sportweek voor meer informatie. Ook het Sport Supportteam staat voor je klaar. Of je nou meer informatie nodig hebt, mooie sportverhalen wilt delen óf je er even niet uitkomt: zij zijn er voor je en helpen je graag verder om samen meer sportplezier te scoren.

Naar Actualiteiten voor verenigingen

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.