Start het nieuwe seizoen met nieuwe kennis: 14 webinars in september

Dinsdag 24 augustus 2021

Hoe kun je het seizoen beter beginnen dan met nieuwe ideeën en inspiratie? In de tweede helft van september worden 14 webinars georganiseerd over de meest interessante en actuele thema’s. Wat te denken van het vinden & binden van vrijwilligers, fondsenwerving en sociale veiligheid? Voor elk wat wils. De webinars zijn gratis te volgen maar het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf je snel in!

Tussen 20 en 30 september worden 14 webinars aangeboden rondom thema’s als financiën, gezondheid, gastvrijheid, veiligheid, duurzaamheid en wetgeving. De workshops worden verzorgd door experts op deze thema’s en aangeboden in samenwerking met NOC*NSF, NL Actief, KNHM foundation en de Nederlandse Organisatie voor Vrijwilligerswerk (NOV). De webinars bevatten praktijkgerichte handvatten en er is voldoende ruimte voor vragen. Dit zodat je er na deelname meteen mee aan de slag kunt.

Hieronder een overzicht van de webinars die je kunt volgen

 • Duurzame accommodatie (maandag 20 september 19:30-22:00u)
  Waar liggen mogelijkheden voor het verduurzamen van de accommodatie? Hoe kun je energie besparen? Of ga je misschien wel je eigen energie opwekken? Er zijn tal van mogelijkheden om een duurzame toekomst tegemoet te gaan met jouw (sport)accommodatie.

 • Kansen voor 50+ Sport (maandag 20 september 19:30-22:00u)
  Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de Nederlanders boven de 50 jaar graag zou willen sporten, maar dit nog niet doet. Hoe kan jouw sportclub/organisatie daar mee omgaan, hoe bied je een passend aanbod en hoe bind je deze doelgroep aan jouw sportclub/organisatie?

 • Fondsenwerving (maandag 20 september 19:30-21:00u)
  Vaak is voor de verwezenlijking van een initiatief geld nodig. Het vinden van dit geld kan erg moeilijk zijn, alleen in Nederland bestaan al duizenden fondsen, stichtingen en subsidies. Ieder met hun eigen voorwaarden, doelstellingen en regels. In deze online workshop neemt onze expert je mee in de wereld van subsidieaanvragen. Waar begin je? Hoe schrijf je een goede aanvraag? Waar kun je terecht?

 • Gezonde sportomgeving (dinsdag 21 september 19:30-20:30u)
  Is het eigenlijk niet logisch om je als sportclub/organisatie in te zetten voor een gezonde sportomgeving? Dat je sportclub/organisatie voelt als een prettige gezonde plek waar je lekker en gezond kunt eten en drinken. En waar jongeren geen ongezond gedrag aanleren, zoals roken of problematisch alcohol drinken, tot ernstige problemen aan toe. De webinar geeft je inzichten waarom dit voor een sportclub/organisatie relevant is en hoe je dat kunt realiseren.

 • Clubkadercoach (dinsdag 21 september 19:30-21:00u)
  Een Clubkadercoach kan op lokaal niveau trainers en coaches trainen en begeleiden bij het realiseren van een positief en pedagogisch sportklimaat. De focus ligt op het vergroten van het sportplezier, zonder overigens het technische aspect uit het oog te verliezen. Tijdens de inspiratiesessie wordt de rol van een clubkadercoach uitgelegd.

 • Placemaking (dinsdag 21 september 19:30-21:00u)
  Placemaking betekent letterlijk plekken maken. Een stukje buitenruimte meer betekenis geven en deze omvormen tot een plek waar je graag wilt zijn. Of een plek die onaangenaam is weer op te knappen tot een plek om trots op te zijn. Placemaking doe je samen en geeft energie. In deze workshop vertelt stadmaker Martine Sluijs je meer over placemaking met veel voorbeelden, tips en de do’s en don’ts om wat van jouw buurt te maken!

 • Sociale veiligheid (woensdag 22 september 19:30-21:00u)
  Het is de kunst om je leden een veilig gevoel op de (sport)club/organisatie te geven. Dat ze hun zorgen uit kunnen spreken, zichzelf kunnen zijn en bovenal plezier hebben tijdens hun activiteiten. Hoe kan jouw (sport)club/organisatie invulling geven aan een actief beleid sociale veiligheid?

 • Positief Coachen (woensdag 22 september 19:30-20:30u)
  In de online live webinar kunnen bestuurders en/of professionals deelnemen aan een sessie over hoe je kunt werken aan een positief klimaat binnen je club. De webinar leert je wat er al uit het wetenschappelijk onderzoek is gekomen op dit thema, hoe je in de praktijk kunt werken aan een andere cultuur in de sport en wat jouw rol als bestuurder of professional daarbij is.

 • Rechtsvormen & organisatie (woensdag 22 september 19:30-21:00u)
  Je hebt met een groep vrijwilligers een burgerinitiatief, maar weet niet hoe je jezelf moet organiseren. Wanneer kies je voor een vereniging of stichting, of heb je geen rechtsvorm nodig? Hoe vind ik capabele bestuursleden en welke onkostenvergoedingen kan ik hen geven? Een informatieve online workshop onder leiding van een KNHM foundation-expert.

 • Welkom op de Club (donderdag 23 september 19:30-21:30u)
  Door Welkom op de Club kijk je met andere ogen naar kansen voor je club/organisatie m.b.t. beleving en het binden van leden. We laten je creatief denken, of noem het denken met een omweg. Je ervaart 2 of 3 creatief denken tools en je doorloopt de route van je leden aan de hand van diverse voorbeelden. Je doet nieuwe inzichten op en komt tot concrete uitkomsten. Dat doen we door middel van creatief en anders denken. Snelheid, interactie en een lach.

 • Open en veilige sport voor iedereen (donderdag 23 september 19:30-22:00u)
  Sport is voor iedereen. Wij vinden dat iedereen met plezier moet kunnen sporten, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is. Voor jong en oud, diverse etnische en sociale achtergronden, ongeacht seksuele voorkeur. Wellicht zijn sommige van deze aspecten nog niet zo van toepassing op onze leden. Wij vinden het echter zeer belangrijk dat we openstaan voor iedereen en dat iedereen zich welkom voelt. Een veilig sportklimaat waarin we met respect omgaan met verschillen. Een omgeving waarin we begrip creëren in elkaars waarden en standpunten, zodat we altijd met plezier op de sportclub/organisatie komen en blijven komen.

 • Met de gemeente op pad (donderdag 23 september 19:30-21:00u)
  Je hebt een goed idee voor je leefomgeving en je wil er met een paar mensen de schouders onder zetten. Veel kans dat je bij je gemeente moet zijn. Hoe doe je dat? Hoe werkt dat? Kun je de gemeente bellen, naar wie vraag je dan? En hoe pak je het aan als je een vergunning nodig hebt, gebruik wilt maken van een sportveld, een wijkgebouw, een pleintje of iets anders? In deze workshop krijg je een heleboel informatie over hoe dat werkt, wat je kunt doen, op welke momenten en bij wie je kunt aankloppen.

 • Vinden & binden van vrijwilligers (maandag 27 september 19:30-21:00u)
  Om een mooi initiatief te laten slagen heb je hulp nodig van andere vrijwilligers. Maar hoe zorg je voor een breed gedragen initiatief? Hoe houd je mensen blijvend enthousiast? Deze online workshop biedt een effectieve aanpak voor het vinden, boeien en binden van vrijwilligers.

 • Aan de slag met medewerkersvrijwilligerswerk (donderdag 30 september 19:30-22:00u)
  Bij sommige bedrijven krijgen medewerkers de kans om vrijwilligerswerk te doen onder werktijd. Zo mogen medewerkers bij DLL hier twee werkdagen per jaar aan besteden en neemt 73% deel aan dit vrijwilligerswerk programma! Waarom zou je hier als werkgever aan meewerken, hoe mobiliseer je medewerkers en wat kun je hier als vrijwilligersorganisatie mee? Tijdens dit webinar krijg je antwoord op deze en andere vragen over dit onderwerp.

Aanmelden

Klik op de titel van de webinar om meer te lezen en jezelf aan te melden. Om de webinars zo succesvol mogelijk te laten verlopen en je zo goed mogelijk van advies te kunnen voorzien, is een goedwerkende internetverbinding noodzakelijk en een laptop/tablet met goede camera en microfoon wenselijk.

Andere webinars

Als gemeente Stein organiseren we regelmatig trainingen, cursussen en opleidingen, die gratis te volgen zijn. Wil je eerder georganiseerde webinars terugkijken, of heb je interesse in andere thema’s? Kijk dan op de pagina deskundigheid voor verenigingen.

Naar Actualiteiten voor verenigingen

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.