Gratis webinar ‘De gezondere sportomgeving, hoe doe je dat?’ op 22 juni

Woensdag 16 juni 2021

Werken aan een gezonde leefstijl was nog nooit zo belangrijk. Steeds meer verenigingen zijn zich bewust van hun maatschappelijke rol en willen hieraan een bijdrage leveren. Maar waar begin je: een rookvrije accommodatie, een gezonde kantine, verantwoord alcoholbeleid, of ergens anders? Tijdens deze inspiratiesessie leer je meer over de mogelijkheden en zie je dat dit helemaal niet ten koste hoeft te gaan van de bitterbal, het biertje of de barinkomsten. In tegendeel zelfs!

‘Wat kan een gezonde sportomgeving opleveren voor jouw vereniging en hoe ga je ermee aan de slag?’. Dat staat centraal bij deze digitale inspiratiesessie.

Tijdens deze sessie krijg je praktische tips over hoe je met kleine stappen aan de slag kunt met thema’s als: een rookvrije sportvereniging, gezonde alternatieven van aanbod in de kantine en verantwoord alcoholbeleid waaronder NIX18. We sluiten af met de mogelijke steun die verenigingen kunnen ontvangen wanneer ze aan de slag gaan met de gezondere sportomgeving. Je hoeft dit namelijk niet alleen te doen.

Voor wie Bestuurders, barmedewerkers en vrijwilligers van alle Limburgse sportverenigingen
Wanneer 22 juni van 19.30-20.30 uur
Sprekers Monique Streng-Sluiter: Adviseur gezondheidsbevordering GGD Noord & Midden Limburg
Adelien van Kooten: Projectleider Gezonde Sportomgeving NOC*NSF
Marleen Creemers: Preventiemedewerker Vincent van Gogh Instituut
Irene Walk: Team:Fit Coach
Kosten Gratis
Aanmelden m.streng@vrln.nl

Ben je niet in de gelegenheid om deze webinar bij te wonen maar willen jullie hier als vereniging wel mee aan de slag? Neem dan contact op met verenigingsadviseur Frank van den Boomen (Frank.vandenBoomen@gemeentestein.nl) of JOGG regisseur Sanne Hamers (Sanne.Hamers@ecsplore.nl).

Naar Actualiteiten voor verenigingen

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.