Sportdag voor kinderen met speciale uitdagingen: meld je club aan

Dinsdag 15 juni 2021

Na een geslaagde editie in de meivakantie, organiseert Iedereen Kan Sporten opnieuw een sportdag voor kinderen met speciale uitdagingen. Ditmaal een binnensport editie op donderdag 29 juli in sporthal Merode. Staat jouw vereniging open voor kinderen die nèt wat meer aandacht nodig hebben? Zijn kinderen met een beperking al welkom bij de club, of zouden jullie met deze doelgroep aan de slag willen? Meld je dan aan, laat hen kennis maken met jullie club en werf nieuwe leden!

In de eerste week van de zomervakantie organiseert Iedereen Kan Sporten Westelijke Mijnstreek (IKS WM) een sportdag voor kinderen met speciale uitdagingen. Denk hierbij aan kinderen met gedragsproblemen, Autismespectrumstoornissen (ASS), lichte/matige verstandelijke beperking, etc. Op deze sportdag willen we deze kinderen (7 t/m 17 jaar) op een laagdrempelige manier kennis laten maken met het activiteitenaanbod in de buurt. Zo hopen we de drempel naar een sportvereniging te verkleinen.

De sportdag vindt plaats op donderdag 29 juli van 10:00 tot 14:30 uur bij Sportzalencomplex Merode te Stein. Sta je als sportaanbieder open voor deze doelgroep en wil je op 29 juli kennismakingslessen (2 x 30 minuten) verzorgen? Meld je dan aan.

Meer informatie of aanmelden?

Neem contact op met regioconsulent Iedereen Kan Sporten, Chantal Bos (chantal.bos@ecsplore.nl). Aanmelden kan t/m 8 juli. Bij deze activiteit wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met de op dat moment geldende corona maatregelen. Na aanmelding word je hierover op de hoogte gehouden en kijken we samen naar de mogelijkheden.

Bekijk de video over de editie van sportdag tijdens de meivakantie op Dat maakt Stein voor mij. In deze video vertellen RKSV De Ster en de regioconsulent IKS over hun ervaringen.

Wil je meer weten over Iedereen Kan Sporten (IKS)?

Lees dan het artikel ‘IKS Limburg moet drempels voor beperkte sporters wegnemen’ op onze website.

Naar Actualiteiten voor verenigingen

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.