Extra inkomsten voor jouw vereniging via de Grote Clubactie

Maandag 26 april 2021

De financiële impact van de coronacrisis op het verenigingsleven is groot. Extra inkomsten zijn harder nodig dan ooit. Zo haalden verenigingen afgelopen jaar een recordopbrengst op via de Grote Clubactie. Dankzij de nieuwe ‘coronaproof’ opzet is dit eenvoudiger dan ooit. Dit zorgt met minder werk voor een hogere opbrengst. Ruim 5.000 verenigingen deden vorig jaar mee en haalden samen ruim € 9,5 miljoen op!

Vaak zijn de inkomsten uit contributie niet voldoende om de vereniging financieel vitaal te houden. Materialen moeten vervangen worden, het clubhuis kan wel een likje verf gebruiken of er staat een jubileum voor de deur. Door loten te verkopen, halen veel verenigingen elk jaar een prachtig bedrag op om deze doelen te realiseren.

Grote Clubactie

De Grote Clubactie zet zich al bijna 50 jaar in voor het Nederlandse verenigingsleven. De organisatie heeft als hoofddoel het Nederlandse verenigingsleven financieel gezonder te maken. Het concept is simpel: leden van de vereniging verkopen loten voor een loterij, terwijl een het grootste deel van de inkomsten naar de clubkas gaat.

De cijfers

  • Deelname voor verenigingen is gratis
  • 80% van de omzet gaat rechtstreeks naar de club (€ 2,40 per lot van € 3)
  • De overige 20% wordt besteed aan prijzen en organisatie van de loterij
  • Jaarlijks doen ruim 5.000 clubs mee
  • De opbrengst bedraagt gemiddeld € 1.887 per club
  • Vorig hebben de deelnemende verenigingen een recordbedrag van € 9.521.157 opgehaald
  • Inschrijven en bestellen kan vanaf nu, de lotenverkoop start op 18 september

Meedoen

Wil jouw vereniging dit jaar ook meedoen? Op www.clubactie.nl vind je meer informatie en kant-en-klare materialen die je kunt gebruiken. Liever eerst een persoonlijk gesprek om de mogelijkheden te bespreken? Neem contact op of schrijf je in voor één van de webinars op 12 of 27 mei.

Naar Actualiteiten voor verenigingen

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.