Betrek je leden op afstand met de Verenigingsquiz

Maandag 26 april 2021

Als we het aangekondigde openingsplan van het kabinet mogen geloven, krijgen we de komende tijd steeds meer mogelijkheden om verenigingsactiviteiten te hervatten. Sommige clubs zijn intussen weer aan de slag, maar anderen nog niet. Omdat de beperkingen het nog niet toelaten, of leden het nog niet aandurven. Zijn jullie op zoek naar een manier om coronaproof met je leden in contact te komen of blijven? Organiseer een Verenigingsquiz! Download de gratis toolkit en ga aan de slag.

Vorig jaar deden tal van sportliefhebbers uit alle hoeken van Nederland mee aan de Vitaal Verenigen Sportquiz. Zij bonden met elkaar de strijd aan om gekroond te worden tot Vitaal Verenigen sportkenner. Om de gezelligheid, saamhorigheid en het competitie-element terug naar de verenigingen en clubs te halen, ontwikkelden de verenigingsondersteuners van Vitaal Verenigen een verenigingsquiz format.

Dit format is gratis te gebruiken en geschikt voor elke club, ongeacht aard, organisatievorm of omvang. Je kunt het gebruiken om zelf een quiz te organiseren voor je eigen club. Wie heeft de meeste kennis of kent jullie vereniging het allerbest? Test het met jullie eigen quiz. Leuk om in coronatijd toch in contact te blijven met je leden, of als afsluiting van een digitale ALV. Je bepaalt zelf de omvang, onderwerpen en moeilijkheid. Je kunt er prijzen aan koppelen om animo en spanning te vergroten, of inschrijfgeld om de clubkas te spekken.

Om het jou als verenigingen zo makkelijk mogelijk te maken, is er een toolkit ontwikkeld. Hierin vind je hoe je met de quiz aan de slag kunt gaan en hoe het systeem werkt. Ook word je op weg geholpen met promotiemateriaal in de vorm van een Facebookbericht, e-mailopzet en tekst voor op jullie website.

Meer informatie

Meer informatie en een link naar de toolkit vind je op: www.vitaalverenigen.nl/organiseer-een-verenigingsquiz.

Naar Actualiteiten voor verenigingen

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.