Update: corona regels en steunmaatregelen voor verenigingen

Vrijdag 19 februari 2021

Inmiddels wordt ons leven al weer bijna een jaar beperkt door maatregelen om het coronavirus terug te dringen. Ook de afgelopen periode is er weer het nodige veranderd. Diverse maatregelen zijn verlengd of aangepast, financiële steunmaatregelen zijn opengesteld of komen eraan. Weten wat op dit moment de mogelijkheden zijn voor je vereniging? Lees dan snel verder.

Coronaregels

De belangrijkste coronaregels waarmee je als vereniging of stichting rekening moet houden:

  • Ontvang thuis niet meer dan 1 persoon van 13 jaar of ouder per dag.
  • Ga maximaal 1 keer per dag ergens op bezoek.
  • Ga alleen naar buiten met leden van je huishouden of met een groepje dat bestaat uit maximaal 2 mensen.
  • Van 21.00 uur 's avonds tot 4.30 uur 's ochtends is er een avondklok. Dan is het verboden om zonder geldige reden op straat te zijn.
  • Publieke binnenruimtes zoals niet-essentiële winkels, cafés, restaurants, MFC's, buurthuizen, musea, bibliotheken, binnensportaccommodaties en zwembaden zijn gesloten.
  • Basisscholen en de kinderopvang voor kinderen van 0-4 jaar zijn weer geopend.
  • Volwassenen sporten alleen of met zijn tweeën, en alleen buiten.
  • Kinderen t/m 17 jaar mogen sporten in teamverband en mogen wedstrijden onderling spelen, maar alleen buiten.

Bekijk het kort overzicht coronamaatregelen voor alle huidige regels, of download het overzicht lockdown verlengd.

Deze regels gelden tot en met ten minste 2 maart. Op dinsdag 23 februari besluit het kabinet of de maatregelen van de huidige lockdown en de avondklok worden aangepast.

Financiële steunmaatregelen

Voor diverse sectoren zijn onlangs nieuwe steunmaatregelen aangekondigd. Waar kun jij als vereniging of stichting aanspraak op maken?

Nadere informatie over deze en andere financiële regelingen is te vinden op de pagina steunmaatregelen verenigingen. Ook vind je hier de Regelingencheck en Coronacalculator, die je laten zien voor welke steunmaatregelen jouw vereniging in aanmerking komt.

Meer informatie

Alle informatie over corona in Stein vind je op de website. Je leest hier over dienstverlening, vaccinaties, ontheffingen en hartverwarmende initiatieven. Tevens is er een pagina ingericht over corona en verenigingen. Hier kun je terecht voor informatie over onder meer de landelijke maatregelen, lokale besluiten, financiële regelingen, tips & adviezen, veelgestelde vragen en nuttige links.

Naar Actualiteiten voor verenigingen

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.