Laat kinderen kennis maken met jouw club tijdens de Koningsspelen 2021

Vrijdag 5 februari 2021

Op vrijdag 23 april vinden de Koningsspelen plaats: een sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen. Scholen bepalen zelf hoe ze dit vormgeven. Juist in deze tijd is het doel om er voor alle kinderen een waardevol en gepast sportfeest van te maken. Voor verenigingen is dit natuurlijk een kans om hun sport en club te promoten, en hier nieuwe leden aan over te houden.

Koningsspelen

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waaraan gemiddeld 1,2 miljoen kinderen van 6.000 basisscholen meedoen. De Koningsspelen vinden traditiegetrouw plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag. In 2021 vinden de Koningsspelen plaats op vrijdag 23 april. De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt. Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven.

Koningsmatch

Scholen en sportaanbieders worden uitgedaagd om ‘Koningsmatches’ te sluiten. Een Koningsmatch is een samenwerking tussen een basisschool en een sportaanbieder, met als doel het gezamenlijk organiseren van het sportieve gedeelte van de Koningsspelen. De sportaanbieder kan dit doen door het organiseren van sportactiviteiten voor de kinderen, het beschikbaar stellen van de accommodatie, het geven van een clinic of het leveren van vrijwilligers.

Om dit te faciliteren is een online platform ontwikkeld waar basisscholen en sportorganisaties op een laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen en waar aanbod en vraag bij elkaar komen.

Voor sportaanbieders

Wil je als vereniging of sportaanbieder jouw hulp aanbieden bij de organisatie van de Koningsspelen 2021? De vorm en inhoud kun je in overleg met de school bepalen. Het evenement gaat hoe dan ook door. In welke vorm - op school of online - hangt af van de ontwikkelingen rondom de corona maatregelen.

Een Koningsmatch levert ook voor jou als vereniging voordelen op, want naast blije gezichten op 23 april...

  • Komen kinderen in contact met jouw sport én/of jouw vereniging
  • Werf je misschien wel nieuwe leden
  • Ontstaan er waardevolle verbindingen tussen scholen en sportaanbieders

Wil jij als sportaanbieder scholen helpen bij het organiseren van het sportieve gedeelte van de Koningsspelen? Zo werkt het:

  • Neem een kijkje op www.koningsspelen.nl. 
  • Geef op het Koningsmatch Platform aan dat je graag één of meerdere scholen wilt helpen
  • Laat weten wat je te bieden hebt
  • Deelnemende scholen in de buurt kunnen nu zien wat jullie voor hen kunnen betekenen
  • Is de school geïnteresseerd? Dan nemen ze contact met je op en kunnen jullie er samen een geweldige dag van maken.

Vragen of opmerkingen?

Aarzel dan niet contact op te nemen met Erwin Goedhart, projectmedewerker van de Koningsspelen, via erwin@koningsspelen.nl.

Naar Actualiteiten voor verenigingen

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.