Gratis online workshops voor vrijwilligers in oktober

Vrijdag 2 oktober 2020

Ook in de maand oktober staan er weer een aantal (online) workshops gepland die gratis door vrijwilligers te volgen zijn. Veel van deze bijeenkomsten worden georganiseerd in het kader van de Week van de Toegankelijkheid (5 t/m 9 okt), de Week van de Scheidsrechter (3 t/m 11 okt) en de Huisdag van het Huis voor de Kunsten Limburg (30 okt).

Thema

Inclusieve kunst, hoe doe je dat?

Inhoud Tijdens de opening van De Week van de Toegankelijkheid gaan we in gesprek over inclusieve kunstbeoefening. Hoe maak je je vereniging of gezelschap inclusief, met wie werk je samen en hoe neem je je gemeente hierin mee?
Aanleiding Week van de toegankelijkheid
Moment Maandag 5 oktober
Kosten Gratis
Meer info Informatie en aanmelden 

Thema 

4 Inzichten voor de Moderne Scheidsrechter

Inhoud Deze webinar is vooral bedoeld voor alle scheidsrechters, juryleden en officials op verenigingsniveau of beginnend bondsniveau. Je krijgt een andere kijk op de arbitrage, leert hoe je een betere relatie aan kunt gaan met spelers en coaches, leert over belangrijke inzichten voor jou als scheidsrechter en hoe je ze in kunt zetten.
Aanleiding Week van de Scheidsrechter 
Moment Deze workshop wordt vier keer aangeboden. Kies zelf op welke dag je deze volgt: Dinsdag 6 oktober, Woensdag 7 oktober, Donderdag 8 oktober, Vrijdag 9 oktober
Kosten  Gratis 
Meer info Informatie en aanmelden

Thema

Digitale toegankelijkheid voor culturele instellingen

Inhoud Wat verstaan we onder digitale toegankelijkheid en waarom is dit belangrijk? Wat kun je hier op eenvoudige manier zelf aan doen, ook met weinig tijd en middelen? LKCA en DEN praten je helemaal bij in deze praktische workshop.
Aanleiding   Week van de toegankelijkheid
Moment Woensdag 7 oktober
Kosten Gratis
Meer info Meer informatie en aanmelden 

Thema 

Lang leve de sportouder

Inhoud Iedereen wil dat kinderen lekker in hun vel zitten, zelfvertrouwen hebben en plezier aan sport beleven. Maar hoe bereik je dat? Hoe ga je hier als ouder, trainer of club mee om? Ecsplore en Partners in Welzijn gaan tijdens deze workshop in gesprek met trainers, coaches en bestuurders over het vergroten van sportplezier bij kinderen.
Moment Woensdag 7 oktober
Kosten Gratis
Meer info Meer informatie en aanmelden 

Thema

Special Arts

Inhoud Deze masterclass staat in het teken van het begeleiden van kwetsbare doelgroepen bij kunstbeoefening. Vanuit poëzie, beeldende kunst, dans en theater wordt belicht hoe de kunsten ingezet kunnen worden om talenten bij kwetsbare doelgroepen te ontwikkelen.
Aanleiding  Huisdag 2020
Moment Vrijdag 30 oktober @Royal Theater, Heerlen
Kosten Gratis
Meer info Meer informatie en aanmelden

Thema

Corona hulploket amateurkunst

Inhoud Corona heeft een grote impact op amateurkunstverenigingen als harmonieën, koren, dansscholen en toneelverenigingen. Wat zijn de voornaamste gevolgen en actuele ontwikkelingen? Tijdens deze sessie delen we ervaringen met elkaar, geven we tips en bieden we inspiratie aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.
Aanleiding  Huisdag 2020
Moment Vrijdag 30 oktober
Kosten Gratis
Meer info Meer informatie en aanmelden

Thema

Theater en Inclusiviteit

Inhoud Als iedereen het recht heeft om in onze samenleving mee te doen, hoe komt het dan dat niet iedereen zich erbij voelt horen? En hoe kan theater maken en beleven een positieve bijdrage leveren om te werken aan een samenleving waar iedereen érbij kan en mag zijn? Tijdens deze sessie gaan we dieper in op dit thema.
Aanleiding  Huisdag 2020
Moment Vrijdag 30 oktober
Kosten Gratis
Meer info Meer informatie en aanmelden

Thema

Digitale erfgoededucatie en -participatie

Inhoud Digitale en online (publieks)activiteiten worden steeds belangrijker, ook voor musea en erfgoedorganisaties. Zeker in Coronatijd. Maar hoe pak je dit aan? Tijdens deze sessie passeren drie initiatieven de revue waarmee je concreet aan de slag kunt. Digitale erfgoedparticipatie en -educatie in de praktijk.
Aanleiding  Huisdag 2020
Moment Vrijdag 30 oktober
Kosten Gratis
Meer info Meer informatie en aanmelden

Terugkijken?

De afgelopen tijd hebben al de nodige online workshops plaatsgevonden. Was je er bij en wil je iets terug luisteren, of kon je er niet bij zijn en er alsnog mee aan de slag? Klik dan op één van de links om het desbetreffende webinar terug te kijken:

Naar Actualiteiten voor verenigingen

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.