Een groener Chemelot met subsidie van het Just Transition Fund

Donderdag 21 december 2023

Startup ETB Global, gevestigd op Brightlands Chemelot Campus, krijgt een subsidie van ruim 4,4 miljoen euro uit het Europese Just Transition Fund (JTF). Dit fonds draagt bij aan de overgang naar een klimaatneutraal Europa en ondersteunt projecten die daaraan werken. ETB Global maakt Chemelot én de gemeente Stein een stukje groener.

Met de financiering gaat ETB Global een testfabriek bouwen waar bio-butadieen uit bio-ethanol, oftewel alcohol, wordt gemaakt. Butadieen is een belangrijke grondstof voor rubber. Deze grondstof wordt nu nog met een energieslurpend proces door naftakrakers uit aardolie gehaald. Als rubber uit alcohol kan worden gehaald, in plaats van uit ruwe aardolie, zet het bedrijf een grote stap voor het klimaat.

Lees het hele verhaal van startup ETB Global.

Ook aan het werk voor een groenere omgeving?

Werkt jouw bedrijf ook aan een groenere omgeving? Misschien is de JTF-subsidie dan ook iets voor jou! Kijk op de website of je in aanmerking komt.

Naar Actualiteiten voor ondernemers

Naar alle actualiteiten

Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93