Cybercrime? Dat overkomt mij niet!

Vrijdag 17 november 2023

Het is een van de grootste nachtmerries van ondernemers: cybercrime. Cybercrime is de verzamelnaam voor online criminaliteit. Je denkt misschien dat alleen grote bedrijven het doelwit zijn, maar ook kleine ondernemers zijn niet geheel veilig voor cybercrime.

“Een cyberaanval op kleine ondernemingen wordt vaak gericht op een grote groep. Je kunt het vergelijken met een schot hagel: dat treft altijd wel iets.” vertelt ethisch hacker Stan Hegt.

Veiliger maken van computersystemen

Stan wordt door bedrijven ingehuurd om in te breken in hun computersystemen. Zo helpt hij de computersystemen veiliger te maken. Zelf kun je ook maatregelen nemen om jezelf en je onderneming te beschermen tegen cybercrime. Stan geeft drie tips om bijvoorbeeld phishing, ransomware en DdoS-aanvallen te voorkomen:

  1. Gebruik unieke wachtwoorden en tweestapsverificatie in de vorm van een extra toegangscode of vingerafdruk naast je wachtwoord
  2. Installeer de laatste updates, zodat je computersysteem geen kwetsbaarheden bevat.
  3. Bescherm je systeem met antivirussoftware en maak back-ups, zodat je je bestanden be-houdt en minder gevoelig bent voor afpersing.

En wat als je toch bent gehackt? Op Hackhelpdesk.nl vind je een stappenplan en oplossingen waarmee je de schade kunt beperken.
Wil je meer weten over de verschillende soorten cybercrime en extra tips? Lees dan dit artikel van KVK.

Naar Actualiteiten voor ondernemers

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93