17e Startersevent Limburg op 1 november in Sittard-Geleen

Donderdag 19 oktober 2023

'Ondernemen doe je samen!' Een eigen bedrijf starten is niet altijd even makkelijk. Naast passie en doorzettingsvermogen is een goede voorbereiding één van de pijlers van succesvol ondernemerschap. Het StartersCentrum Limburg is al ruim 28 jaar hét startpunt voor iedereen die hulp zoekt bij het starten van een eigen onderneming.

Regelmatig organiseren wij inspiratie-bijeenkomsten waarop deelnemers in korte tijd een verscheidenheid aan ‘starterskennis’ kunnen opdoen.

Startersevent

De 17e editie van onze Startersevents in Limburg vindt plaats op woensdagavond 1 november 2023 van 19.00 uur tot 22.30 uur in bedrijfsverzamelgebouw Office à la Carte (Poststraat 8) in Sittard Het event is gratis voor iedereen die overweegt als zelfstandig ondernemer te starten of onlangs is gestart.

Rapport

Kortgeleden presenteerde de KvK haar trendrapport over de bedrijvendynamiek in het derde kwartaal van dit jaar. Het aantal starters per 10.000 inwoners is (t.o.v. het derde kwartaal in 2022) voor het eerst afgenomen behalve voor de provincies Groningen (+6%) en Limburg (+7%). Dat is opmerkelijk gezien de landelijke trend. In het derde kwartaal registreerde de KVK (Kamer van Koophandel) 2.514 starters in Limburg, Daar tegenover stopten 977 zzp’ers hun bedrijf, het laagste aantal in heel NL. Limburgse starters zijn dus goed voorbereid op hun ondernemerschap en daar draagt het StartersCentrum aan bij.

Het Startersevent voorziet in een duidelijke behoefte: samenkomen met andere starters en ondernemers uit de regio om je in een persoonlijke setting te laten informeren en inspireren over het zelfstandig ondernemerschap. Daarnaast wordt de mogelijkheid tot netwerken als een zeer waardevol onderdeel van deze avond beschouwd. Starten doe je immers nooit alleen!

Programma

Afgestemd op de startersvragen uit de dagelijkse praktijk is een gevarieerd seminar programma samengesteld voor zowel de oriënterende ondernemer als de reeds gestarte. Het event start om 19.00 uur met een welkomstwoord door de wethouder. Aansluitend worden in 2 rondes 6 workshops van 1 uur aangeboden:

  • Starter en fiscus, fiscale zaken voor startende ondernemers (Belastingdienst)
  • Een eigen bedrijf, de 10 stappen (KvK)
  • Het Broodfonds, arbeidsongeschiktheid, pensioen etc. (Risk-Co / Reijans)
  • Start eigen bedrijf met een WW-uitkering (UWV Werkbedrijf)
  • Hoe verover je het hart van je ideale klant met Social Media? (Ill Graff Design) • Een praktijkverhaal over PEPtalks en sexy Linkedin profielen (Josine van de Nobelen)

Iedere deelnemer kan twee van deze workshops volgen, per ronde één. Deelname aan het event is gratis maar aanmelden is wel verplicht via de website van Startersevent.

Voor meer informatie en het evenement kan contact worden opgenomen met Marcel van Kasteren van het StartersCentrum Limburg via telefoonummer 06-29058304 of stuur een e-mail naar mvk@starterscentrum.nl

Naar Actualiteiten voor ondernemers

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93