Green Deal overheid

Dinsdag 17 oktober 2023

Werk je aan een duurzaam project dat moeilijk van de grond komt? Dan kun je een voorstel indienen voor een Green Deal. In een Green Deal probeert de overheid ruimte te geven aan de uitvoering van duurzame plannen. Dat doen ze bijvoorbeeld door knelpunten in wet- en regelgeving weg te nemen.

Voorbeelden van green deals zijn: het produceren van theezakjes en koffiepads die bij het gft-afval mogen en het organiseren van circulaire festivals. Bekijk de lijst van Green Deals.

Voorwaarden

Heb je een groen plan in jouw bureaulade liggen? Weet dan dat jouw projectvoorstel ook in aanmerking komt, als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Het project valt onder een van de centrale thema’s: bouw, voedsel, energie, mobiliteit, biodiversiteit, biobased economy, grondstoffen, klimaat, water en waterstofwijken.
  • Jezelf een actieve rol speelt in het initiatief.
  • Het project winstgevend is of winstgevend kan worden.
  • Het project snel kan leiden tot resultaten.
  • Het project leidt tot nieuwe economische activiteit of kostenbesparing voor bedrijven.

Jouw project aanmelden?

Je kunt jouw project aanmelden voor een Green deal via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bel 088-0424242, kies 6 in het keuzemenu en vervolgens 2. Geef hierna aan dat je een Green deal wilt aan-vragen.

Liever schriftelijk aanvragen? Geef je belangstelling door via het contactformulier van de RVO. Wie weet realiseer jij algauw jouw duurzame project!

Naar Actualiteiten voor ondernemers

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93