Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo)

Donderdag 20 juli 2023

Mvo betekent dat je rekening houdt met de invloed van je bedrijf op mens, milieu en maatschappij. Hoe maatschappelijk verantwoord onderneem jij? De kans is groot dat je meer doet dan je zelf denkt. Mvo draagt bij aan de reputatie van je bedrijf.

Bovendien wordt mvo in de toekomst minder vrijblijvend. Check de tips van KVK en stoom jezelf nu al klaar voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  1. Breng in kaart wat je al doet. Je hebt misschien geen uitgebreid mvo-beleid voor je bedrijf. Maar ga eens na wat jij nu al voor je omgeving betekent. Sponsor je de lokale sportclub? Doe je je werk wel eens vrijwillig? Bied je maatschappelijke stages aan? Dit behoort allemaal tot mvo. Wil je weten of jouw goede daden mvo zijn? Check het in deze lijst.
  2. Blijf bij je kernactiviteiten. Je hoeft natuurlijk niet iets heel anders te gaan doen, alleen omdat het mvo is. Blijf bij je eigen kernwaarden en kies maatschappelijk verantwoorde activiteiten die passen bij jouw bedrijf. Van elektrisch vervoer en milieuvriendelijke materialen tot een genderneutraal toilet en het doneren van oude laptops. Wat vind jij belangrijk?
  3. Doe het samen. Mvo gaat gemakkelijker als je het samen doet. Kies activiteiten waar jij en je werknemers achter staan. Als je een eenmanszaak hebt, kun je de handen ineenslaan met ondernemers uit je buurt. Dan sta je nooit alleen.
  4. Vertel wat je doet aan mvo. Communiceer eerlijk over de activiteiten die je doet. Wees trots op je mvo-activiteiten, maar doe jezelf niet beter voor dan je bent.
  5. Begin vandaag. Je kunt eindeloos nadenken en goede voornemens maken. Je kunt ook gewoon beginnen. Je mvo-activiteiten kunnen veranderen en ontwikkelen in de loop der jaren. Wat je nu belangrijk vindt, hoef je over vijf jaar niet meer te doen. Blijf daarom in gesprek met jezelf en anderen over hoe je met jouw bedrijf een steentje wilt bijdragen aan de wereld.

Naar Actualiteiten voor ondernemers

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93