Keurmerk ‘Zuid-Limburgs Streekproduct’

Donderdag 1 december 2022

‘Zuid-Limburgs Streekproduct’. Dat vertelt het logo van het regionaal voedselsysteem, dat als een keurmerk op de verpakking van een product staat. Op de kaart van een restaurant, de etalage van een verkoper, de gevel van een producent. In de boomgaard van de teler, in het land van de boer. Zo herkent de consument dat het om een bijzonder kwaliteitsproduct uit de regio gaat en krijgt uw bedrijf extra aandacht en verkoopkracht.

Produceert, verwerkt of verkoopt u streekproducten; dan nodigen wij jou uit om zich aan te melden voor het keurmerk. Je kunt je aanmelden op de website rvszl.nl/contact.

Keurmerk

Dit keurmerk maakt onderdeel uit van het Regionaal Voedselsysteem Zuid-Limburg, waar de Gemeente Stein een partner in is. Het Regionaal Voedselsysteem Zuid-Limburg is een samenwerkingsverband van schakels uit de regionale voedselketen en ook overheid & onderwijs om gezonde, voedzame producten van eigen bodem in de markt te zetten. Tegen een eerlijke en transparante prijs, voor alle partijen uit die keten; van boer en bakker tot restaurateur en winkelier. Producten die betaalbaar zijn door hun prijsniveau. Duurzaam, omdat de producten binnen de eigen regio blijven, dus minder kilometers maken tot en met consumptie. Kenmerkend, doordat ze zijn gebaseerd op streek eigen recepturen.

Naar Actualiteiten voor ondernemers

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93