Het GrensInfoPunt Maastricht

Donderdag 11 augustus 2022

Het GrensInfoPunt (GIP) is hét informatiepunt voor grensgangers. Zij informeren werkgevers en ondernemers, studenten en gepensioneerden over onderwerpen als werken, wonen of studeren in de buurlanden. Het GrensInfoPunt heeft de expertise in huis om vragen te beantwoorden over de kansen en gevolgen van grensarbeid over bijvoorbeeld belastingen, sociale zekerheid en arbeidsrecht. Hun advies is onafhankelijk, persoonlijk en gratis!

Partners

Zij werken samen met diverse partners zoals het Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling, het Bureau voor Belgische en Duitse zaken (BBZ en BDZ) van de Sociale verzekeringsbank en Team Grensoverschrijdend Wonen en Ondernemen (GWO) van de belastingdienst. Elke 2de maandag van de maand organiseert GIP Maastricht een gezamenlijk spreekuur met BBZ en GWO. Dit spreekuur vindt plaats bij de Gemeente Maastricht en is bedoeld voor alle grensgangers uit regio Zuid-Limburg. Dit gebeurt wel op afspraak. 
Naast advisering ontwikkelt het GIP ook folders voor o.a. werkgevers en nemen ze deel aan voorlichtingsbijeenkomsten voor bedrijven en organisaties. Veel informatie kun je vinden op www.grenzinfo.eu.
Er zijn meerdere GIP’s, ook over de grens in Duitsland en België, die allemaal met elkaar samenwerken.

Team GIP Maastricht

Coördinator en senior-adviseur Pascalle Pechholt en adviseurs Helmi van Bergen, Ruben Tans en Tamara Coolen. Monique Kostons is projectondersteuner.

Bereikbaarheid

Het GIP Maastricht is gevestigd bij het Mosae Forum 10, op de eerste verdieping. Bezoek of een telefonisch consult is mogelijk op afspraak. Telefoonnummer: 043-3505020 op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en maandag van 13.30 tot 17.00 uur.
Heb  je een vraag? Aarzel dan niet om contact met het GrensInfoPunt in Maastricht op te nemen!

Naar Actualiteiten voor ondernemers

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93