Nieuwe erfgoedwandeling in Elsloo

Donderdag 6 juni 2024

Op woensdag 5 juni vond in het Historiehuis van de Maasvallei het startschot plaats van een nieuwe erfgoedwandeling in Elsloo. De rijke geschiedenis van de Maasvallei zie je nog terug in de vele monumenten en dorpsgezichten.

Ontdek de geschiedenis van Elsloo

Tijdens de wandeling krijg je via de Erfgoedapp uitleg over de historische plaatsen die je voorbijloopt, scrol je door oude postkaarten, hoor je verhalen vertellen of speel je filmpjes af over de omgeving. Samen met Wethouder Gina van Mulken werd er alvast een stukje gewandeld met de app bij de hand.

Wethouder Gina van Mulken: “We willen met het gebruik van deze app zeker recreanten van de overzijde aansporen om eens een bezoekje aan de Nederlandse Maasdorpen te brengen. Via de Erfgoedapp ontdekt men op een eenvoudige manier meer over de geschiedenis van Stein, en in het bijzonder Elsloo. De erfgoedwandeling in Elsloo is een mooie aanvulling op andere routes en producten waarmee je ons erfgoed en natuurlijk schoon kan (her)ontdekken, zoals de route vol verwondering of de themaroutes van Stein als Hart van de Maasvallei. Het zijn allemaal verschillende ‘ingangen’ naar dezelfde inhoud: de rijke geschiedenis van de Maasvallei en haar dorpen.”

Meer informatie

Ben jij benieuwd naar het verhaal achter klinkende namen als de Kapel aan de Kaak, de Slakmolen of het Verdronken kasteel? Ga op pad met de app in Elsloo. Dat kan vanaf de Rivierparking aan Terhagen, of in het Historiehuis van de Maasvallei. Lees meer informatie op de pagina Erfgoedapp.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93