Videopodcast toegankelijkheid “Het maakt uit waar je woont”

Maandag 5 februari 2024

Natascha Wingelaar heeft als onze wethouder Inclusie en Toegankelijkheid van de Meest Toegankelijke gemeente van Nederland meegedaan aan de videopodcast voor de ZonMw-campagne 'Het maakt uit waar je woont'. Ze vertelt hierin over de uitdagingen en oplossingen rondom het toegankelijk maken van gemeenten. Het is een rondetafelgesprek tussen haar, ervaringsdeskundige Tjarda Struik, slechtziend en onlangs burgemeester van Leiderdorp, en Theo Maas bestuurssecretaris bij Ieder(in).

Wethouder Wingelaar: "Ik vind het belangrijk om inwoners te betrekken en te luisteren naar hun ervaringen waar ze letterlijk en figuurlijk tegenaan lopen. Ook is het goed rekening te houden met de toegankelijke leefomgeving voor mensen met een beperking. De Klankbordgroep Inclusie en Toegankelijkheid denkt daar in onze gemeente gevraagd en ongevraagd in mee. In de podcast delen we onze ervaringen op gebied van toegankelijkheid om zo ook andere gemeenten te kunnen helpen."

Bekijk de hele videopodcast op de pagina van ZonMw.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten

Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93