Stapelmuur Ur

Woensdag 30 november 2022

Idverde Realisatie heeft, in opdracht van Rijkswaterstaat, een stapelmuur gebouwd in de dijk van het Julianakanaal, bij de Ur. 

Wat is een stapelmuur?

De muur bestaat uit los gestapelde natuurstenen. De constructie past door zijn natuurlijke uitstraling goed in het landschap. Daarnaast heeft de muur een ecologische meerwaarde voor de groene omgeving. Op en rondom de muur groeien planten en de muur biedt mogelijkheden voor kleine fauna. Bijvoorbeeld voor vlinders om te zonnen.

Wat is het doel van de stapelmuur?

Het doel van de stapelmuur is het verstevigen van de dijk bij de waterkering van het Julianakanaal. Hierdoor kunnen o.a. bevers geen schade meer toebrengen aan de Ur. Het plaatsen van de muur zorgt dus voor een langer behoud van de dijk en beschermt de waterkering.

Foto stapelmuur UrFoto: Wim Jetten

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93