Herfst: tijd voor de bladerbakken

Maandag 17 oktober 2022

In de week van 24 oktober plaatsen we weer de bladerbakken. In deze bakken kun je de bladeren kwijt die je rondom je huis verzamelt. Deze maken we elke week op woensdag en vrijdag leeg. De bladerbakken zijn alleen bedoeld voor bladeren, dus niet voor ander tuin- of (grof) snoeiafval zoals takken of gras.

De wijkteams zorgen eerst dat de gazons en de plantsoen winterklaar zijn. Zodat alles er netjes bij staat en klaar is voor het volgende seizoen. Denk hierbij aan grasmaaien en onkruid verwijderen. Als de bladkorven er al zouden staan, zouden ze deze werkzaamheden belemmeren. Daarnaast plaatsen we de bladerkorven niet te vroeg om misbruik ervan te voorkomen. Denk hierbij aan het dumpen van afval.

Geen ander snoeiafval

De bladkorven mogen alleen gebruikt worden voor bladafval, ofwel losse bladeren. Gooi dus géén ander tuinafval zoals takken, (grof) snoeiafval of gras in de bladkorven. Er wordt helaas op meerdere locaties ander tuinafval aangetroffen in de bladkorven. Daardoor zijn de verwerkingskosten veel hoger. Voorkom dus onnodige kosten en gebruik de bladkorven op de juiste wijze: alleen voor losse bladeren. Wanneer we te veel ander afval in de bladkorven zien, kunnen we besluiten om de bladkorven weg te halen. Grof snoeiafval kun je gratis inleveren bij het milieupark in Stein.

Overzicht bladerbakken

Op deze lijst (PDF, 133.8 kB) staan de locaties waar je de bladkorven kunt vinden. 

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93