Minder water en gas verbruiken? Wij helpen je op weg!

Woensdag 18 mei 2022

Het verlagen van je energierekening kan een erg lastig zijn. We helpen je graag op weg met een aantal praktische tips. In dit artikel leggen we uit hoe je minder water en gas verbruikt. Daarnaast geeft de gemeente tijdelijk €90,- cadeau bij een bestelling van minimaal €100,- bij de WoonWijzerWinkel!

Water besparen

Wist je dat de gemiddelde snelheid van een kraan zo’n 10 tot 15 liter per minuut is? Dat is vaak meer dan je nodig zult hebben, bijvoorbeeld bij het wassen van je handen of bij het douchen. Het verlagen van je waterverbruik is vrij makkelijk. Je kunt bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop of doorstroombegrenzer gebruiken. Dat beperkt de hoeveelheid water waardoor je minder verbruikt.

Tip: Je kunt ook een doorstroombegrenzer aanbrengen tussen de douchekop en slang. Daarmee beperk je de hoeveelheid water zonder de aanschaf van een nieuwe douchekop.

Warm water besparen

Wist je dat ruim 20% van je gasverbruik op gaat aan warm water? Ook dit kun je verminderen! Was je de vaat af met de hand? Zet dan een waterkoker op om warm water te krijgen. Sta je vaak lang onder de douche? Probeer je douchetijd te verminderen door een douchecoach aan te schaffen.

Zet ’m op 60ºC

CV-ketels staan vaak standaard ingesteld op 80ºC, maar werken efficiënter op 60ºC. Door de temperatuur omlaag te zetten bespaar je al snel gas. Dit heeft verder geen impact op je warme douche of bad. Het omlaag zetten van deze temperatuur is makkelijker dan je denkt. Het enige wat je nodig hebt is het merk en modelnummer van je CV-ketel.

Op deze website vind je de stappen voor (bijna) elke CV-ketel: www.zetmop60.nl.
Lukt het niet zelf? Vraag het dan aan de installateur wanneer hij/zij voor de jaarlijkse controle langskomt.

€90 cadeau op energiebesparende producten en/of een adviesgesprek

Tochtbanden, brievenbussen met borstels, radiatorfolie en deurdrangers zijn te bestellen bij de WoonWijzerWinkel. De gemeente geeft tijdelijk €90,- cadeau bij een bestelling van minimaal €100,- bij de WoonWijzerWinkel! Kijk voor meer informatie en het aanvragen op www.woonwijzerwinkel.nl/stein.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten

Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93