Herbenoemingsceremonie ter ere van Sergeant Bart van Boxtel

Dinsdag 10 mei 2022

Morgen, 11 mei, is een herbenoemingsceremonie van het viaduct aan de Napoleonsbaan te Stein ter ere van Bart van Boxtel. Het viaduct kreeg in februari 2022 officieel de naam Sergeant Bart van Boxtel, vernoemd naar de op 26 juli 2006 omgekomen militair, die niet terugkeerde van zijn ISAF-missie.

Vanaf 13.30 ben je van harte welkom op het grasveld vóór het gemeentehuis aan de Stadhouderslaan 200.

Ook opent Burgemeester Leurs- Mordang als eerbetoon aan de veteranen in de gemeente Stein de herdenkingsboom voor alle oorlogsslachtoffers en het Witte Anjer monument voor de veteranen woonachtig in de gemeente Stein. Beide hebben een symbolische plek heeft voor het gemeentehuis, die vanaf de Stadhouderslaan goed zichtbaar is.

• 13.30 uur: Start ceremonie

Toespraak militaire autoriteit
Toespraak familie
Toespraak burgemeester

• 14.10 uur: Opening herdenkingsboom en witte anjerperk
  • 14.20 uur: Start muziek
  • 14.30 uur: Einde ceremonie met koffie, thee en water in de raadszaal

Bart van Boxtel (26 juli 2006)

Bart is geboren op 30 januari 1977 te Maastricht en was bij overlijden woonachtig te Heerenveen. Bart is vanaf zijn 2e jaar, tot kort na zijn uitzending naar Kosovo, woonachtig geweest in Urmond. Hij was in hart en nieren Urmondenaar. In 2000 is Bart met zijn toenmalige partner Laura in Heerenveen gaan samenwonen. Toch bleef hij sterk met Urmond verbonden en bezocht daar regelmatig zijn ouders, maar ook de plaatselijke voetbalvereniging Urmondia waar hij jarenlang actief is geweest en een graag geziene gast was.  Tijdens zijn uitzending in Afghanistan is Bart op 26 juli 2006 om het leven gekomen. Bart was op weg naar Khost voor overleg met het Provinciaal Reconstructie Team (PRT). De helikopter waarin hij verplaatst werd, stortte neer tijdens de vlucht van Kabul naar Khost. Het stoffelijk overschot van Bart is kort na het ongeval overgebracht naar Nederland waar hij op 5 augustus 2006 in een Rijksgraf op de gemeentelijke begraafplaats van zijn geliefde Urmond, met militaire eer, is begraven.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten

Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl.