Op zoek naar de boom van het jaar 2021!

Maandag 12 april 2021

De vierde editie van de Nederlandse verkiezing van De Boom van het Jaar is gestart op dinsdag 6 april. 

De verkiezing van De Boom van het Jaar maakt deel uit van European Tree of the Year en wordt in Nederland exclusief georganiseerd door SBNL Natuurfonds in Leersum.

Een boom met een bijzonder verhaal

De Boom van het Jaar 2021 draait niet om de dikste, mooiste of oudste boom, maar om markante bomen met een bijzonder verhaal. Het kan gaan om een historisch verhaal of om een boom met een bijzondere waarde voor Stein. De boom die een natuurramp overleefde. Of die op het schoolplein generaties scholieren aan zich voorbij zag trekken. De boom waaronder al sinds mensenheugenis het dorpsfeest plaatsvindt. Bomen vertolken een emotionele waarde, zij vertellen ons verhalen die het waard zijn gedeeld en herinnerd te worden.

In 2020 werd de Moeierboom in het centrum van Etten-Leur gekozen tot De Boom van het Jaar. Deze boom werd uiteindelijk 6e tijdens de Europese verkiezing.

Boomverhaal aanmelden 

Je kunt tot 20 mei een boomverhaal aanmelden via https://www.deboomvanhetjaar.nl/

Daarna kiest onze jury voor elke provincie één boom. Deze 12 provinciale genomineerden worden eind augustus bekendgemaakt en concurreren met elkaar in een landelijke stemronde. Van 30 augustus tot 18 oktober (12.00 uur) mag iedereen in Nederland stemmen op de boom van zijn keuze. De boom met de meeste stemmen wordt uitgeroepen tot De Boom van het Jaar 2021. Deze winnaar wordt feestelijk gehuldigd en is tevens de Nederlandse inzending voor de European Tree of the Year in 2022. Deze Europese verkiezing bestaat sinds 2011 en wordt georganiseerd door de Environmental Partnership Association (EPA). Nederland is een van de 16 deelnemers.

 

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.