In gesprek over de toekomst van de omgeving van Chemelot

Maandag 22 juni 2020

De omgeving van Chemelot is een gebied waar nogal eens wat verandert. Zo willen de  bedrijven op Chemelot zich blijven ontwikkelen. Bewoners willen de bestaande waardes in het gebied koesteren. De ruimte voor dit alles is beperkt. Dat vraagt om afstemming tussen Chemelot en zijn omgeving.

Provincie Limburg, gemeentes Sittard-Geleen en Stein, Chemelot, Brightlands Chemelot Campus, DSM en betrokken inwoners werken daarom nauw samen aan een gezamenlijk toekomstbeeld voor het gebied. In deze ‘strategische gebiedsvisie’ brengen we een aantal zaken met elkaar in balans: leefbaarheid en leefomgeving; landschap en natuur; economie, mobiliteit en logistiek; duurzaamheid en energie; cultuurhistorie en identiteit.

Afgelopen maandag zijn overheden, bedrijven, inwoners en belangengroepen in het gebied voor het eerst samengekomen. We hebben gesproken over onze toekomstdoelen en de kwaliteiten van het gebied.

De uitkomsten van het gesprek nemen we mee in de volgende stap, waarin we verschillende toekomstscenario’s opstellen voor de toekomst. Op basis daarvan maken we aan het eind van dit jaar een overkoepelend toekomstbeeld voor de leefomgeving rondom Chemelot. Hierin maken we ook duidelijk wat de maatschappelijke meerwaarde is en hoe dit beeld tot uitvoering kan komen.

Wilt u op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen? Volg dan de voortgang op de projectwebsite. Hier delen we ook de verschillende (tussen)resultaten.

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten

Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.