Waardevol bezoek van minister van verkeer

Dinsdag 10 december 2019

VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen zette haar handtekening onder de overeenkomst voor de verbreding van de A2. Onze wethouder ruimte, Danny Hendrix, maakte tevens van deze gelegenheid gebruik om extra aandacht te vragen voor de brug in Urmond over het Julianakanaal.

In 2022 moeten de werkzaamheden aan de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen bij Echt en Kerensheide bij Urmond beginnen. Tijdens een bijeenkomst in kasteel Eyckholt heeft van Nieuwenhuizen haar handtekening gezet voor de verbreding van twee keer drie rijstroken mét vluchtstroken. De weg moet tussen 2025 en 2027 klaar zijn.

Daarnaast kreeg de gemeente recent de mededeling dat de brug in Urmond pas in 2024 in aanmerking komt voor renovatie. De raad heeft daarop unaniem een motie aangenomen die het college opriep om het afkeuren over deze werkwijze te laten blijken. De burgemeester stelde daarom een brief op aan de minister, die wethouder Hendrix gisteren persoonlijk aan de minister kon overhandigen tijdens haar bezoek.

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.