Vliegenoverlast

Ervaar jij overlast door vliegen? Maak dan hieronder een melding.

Melding vliegenoverlast

Tips om vliegen te bestrijden

Heb jij thuis veel last van vliegen? Hieronder staan enkele tips & tricks van professionele ongediertebestrijders om vliegenoverlast te voorkomen en te bestrijden.

  1. Geur is één van de belangrijkste redenen waar vliegen op af komen. Sluit voedsel daarom goed af. Vooral vleeswaren, hier leggen vliegen graag eitjes in. Wanneer het eten afgesloten is, kunnen ze het eten niet ruiken en kunnen ze er dus ook niet bij.
  2. Bij warm weer kunnen vliegen zich snel in afvalcontainers voortplanten in rottend (vlees-)afval. Van daaruit verspreiden ze zich verder. Zorg er dus voor dat je de afvalcontainers op tijd laat legen en maak afvalbakken regelmatig schoon. Zet containers waar mogelijk ook niet te dicht bij de woning.
  3. Een schone woning is voor vliegen minder interessant. Regelmatig afwassen en poetsen werkt dus preventief, maar helaas slechts in bepaalde mate. Vliegen houden nu eenmaal ook van warmte en licht en zijn dus niet volledig te voorkomen.
  4. De meeste vliegen komen binnen via openstaande of openslaande ramen en deuren. Het merendeel van de vliegen hou je dan ook buiten door horren voor ramen en deuren te plaatsen. Fijnmazige gaashorren van goede kwaliteit werken het beste. Vergeet ook niet naden en kieren in muren en kozijnen te dichten met pur, kit of kneedbaar hout. Ventilatiekanalen kun je bedekken met fijnmazige ventilatieroosters.
  5. Verstopte afvoeren en leidingen moet je zo snel mogelijk (laten) verhelpen. Daarmee voorkom je dat vliegen daar op afkomen om eitjes te leggen.
  6. Heb je een composthoop in je tuin? Dek deze dan goed af.
  7. Op uitwerpsels van dieren komen veel vliegen af. Ruim dus altijd de uitwerpselen van je huisdier(en) op zodra deze zijn/haar behoefte heeft gedaan.
  8. Vliegen houden niet van kou, tocht en wind. Een airco of ventilator kan dus uitkomst bieden. Tegenwoordig zijn er ook speciale vliegenverjagers voor op tafel (een soort kleine ventilator met linten).