Veteranen

In 2019 is de samenwerking tussen de gemeente en de nieuw opgerichte veteranenwerkgroep gestart. Het doel is om Steinse veteranen structureel meer bij herdenkingen en vieringen in de samenleving te betrekken, zoals Dodenherdenking en 75 jaar bevrijding. Door deze aanpak is er een actieve groep ontstaan die allerlei zaken organiseert en in gang zet. De gemeente luistert vooral naar de behoefte van de werkgroep en faciliteert waar mogelijk.

Waardering

Uit deze samenwerking is bijvoorbeeld de jaarlijkse Veteranendag voortgekomen en is er een herdenkingsboom geplant. En om met elkaar in contact te komen, is er de www.facebook.com/veteranenstein gemaakt: voor én door Steinse veteranen. Dit jaar wordt een reeks videoportretten en interviews gepubliceerd om veteranen een ‘gezicht’ te geven, maar ook om in beeld te brengen wat dit werk met het thuisfront doet. Al deze activiteiten dragen eraan bij dat veteranen de waardering en respect krijgen die ze verdienen.

Bekijk hieronder het verhaal van Louis Kusters:

Bekijk hieronder het verhaal van Kevin van der Kruijs:

Ook meedoen?

Wil jij graag meepraten of je aanmelden bij de werkgroep? Stuur dan een mail naar info@gemeentestein.nl of ga naar www.facebook.com/veteranenstein


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.