Verzoek tot geheimhouding persoonsgegevens

De basisregistratie personen (BRP) bevat de persoonsgegevens van alle inwoners van de gemeente. De overheid mag deze gegevens gebruiken. Wil je niet dat jouw gegevens worden doorgegeven? Vraag dan aan de gemeente om geheimhouding van jouw persoonsgegevens.

In de basisregistratie personen (BRP) staan de persoonsgegevens van alle inwoners van de gemeente. De overheid mag deze gegevens gebruiken. Bijvoorbeeld voor kinderbijslag, studiefinanciering en pensioen. Soms worden je gegevens ook aan anderen doorgegeven. Wil je weten welke instellingen uw gegevens krijgen? Kijk dan op de website Wiekrijgtmijngegevens.nl.

Wil je niet dat jouw gegevens worden doorgegeven? Vraag dan aan de gemeente om geheimhouding van jouw persoonsgegevens. Je hoeft daar geen specifieke reden voor op te geven. Je kunt de geheimhouding ook weer laten stoppen.

Ga je verhuizen naar een andere gemeente? Je hoeft in de nieuwe gemeente niet opnieuw geheimhouding aan te vragen.

In sommige gevallen moet de gemeente jouw persoonsgegevens toch doorgeven. Ook als je geheimhouding hebt aangevraagd. Dit gebeurt als overheidsinstellingen uw gegevens willen hebben. Bijvoorbeeld de Belastingdienst of de Sociale Verzekeringsbank (SVB).
 

verzoek tot geheimhouding online aanvragen met DigiDMaak een afspraak

Voor wie?

Je kunt alleen geheimhouding aanvragen voor:

  • Je eigen persoonsgegevens
  • De persoonsgegevens van je kinderen tot 16 jaar
  • Jongeren vanaf 16 jaar moeten zelf een aanvraag tot geheimhouding indienen.

Kosten

Het aanvragen van geheimhouding is gratis.

Verzoek indienen

Om het verzoek in te dienen moet het ingevulde formulier geheimhouding persoonsgegevens uit de BRP (PDF, 40.3 kB) worden ingevuld en overhandigd aan de gemeente. Dit kun je op twee manieren doen:

  • Het ingevulde formulier persoonlijk afgeven bij de receptie
  • Het ingevulde formulier per post opsturen naar de gemeente Stein (t.a.v. afdeling dienstverlening, cluster KCC/BUZA)

Hoe lang duurt de aanvraag?

De gemeente verwerkt de geheimhouding binnen 4 weken