Rioolaansluiting aanvragen

Je kunt online een aansluiting op het gemeentelijk riool aanvragen. Heb je specifieke vragen? Bel dan de gemeente via 046-43 59 393.

Online rioolaansluiting aanvragen

Verstopt riool

Heb je last van een verstopping van het riool? Achterhaal dan eerst de locatie van deze verstopping. Dit kan door het opzoeken en vrij graven van het ontstoppingsstuk. Het ontstoppingsstuk is een voorziening dat toegang verschaft tot het op uw terrein gelegen riool (vaak een putje) om onderhoud hieraan aan te plegen. Dit ontstoppingsstuk is meestal gelegen nabij de perceelsgrens en dien je zelf op te zoeken. Indien in het geopende ontstoppingsstuk geen water staat dan zit de verstopping op eigen terrein en dien je zelf maatregelen te treffen (of een bedrijf in te schakelen) om de verstopping te verhelpen. Je betaalt zelf de kosten.

Indien het geopende ontstoppingsstuk vol staat met water dan zit waarschijnlijk de verstopping in gemeentegrond en zijn we als gemeente verantwoordelijk. Meld het direct bij de gemeente. Wij herstellen de verstopping. Als de verstopping te herleiden is naar onjuist gebruik van de riolering, denk hierbij aan luiers, maandverband en vet, dan worden de kosten verhaald op de veroorzaker.

Werkzaamheden op gemeentelijk terrein mogen alleen door, of in opdracht van, de gemeente worden uitgevoerd.

De gemeente is tijdens werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 046-43 59 393. Bel in geval van een calamiteit als het gemeentehuis gesloten is (in het weekend, tijdens feestdagen of op werkdagen na 17.00 uur) telefoonnummer 046-420 30 70.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93