Ontheffing artikel 35 alcoholwet

Er mag alleen 'bedrijfsmatig' alcohol worden geschonken in horecazaken die over een Alcoholwetvergunning beschikken (zie pagina Alcoholwetvergunning). Als je zwak-alcoholische dranken (15% alcoholpercentage of minder) wil schenken bij een bijzondere gelegenheid, zoals een evenement, jubileum of feest, dan heb je een ontheffing nodig op grond van artikel 35 van de Alcoholwet. Voor sterke drank is het niet mogelijk om deze ontheffing te krijgen. Gaat het om een besloten feest? Dan hoef je geen ontheffing aan te vragen.

Kort samengevat gelden de volgende voorwaarden:

  • Je mag geen alcohol verkopen aan kinderen jonger dan 18 jaar;
  • Je mag geen drank met een alcoholpercentage hoger dan 15% schenken en verkopen;
  • Degene die de leiding heeft over de alcohol is minimaal 21 jaar en heeft geen strafblad.

Wat moet ik doen?

Een ontheffing op grond van artikel 35 van de Alcoholwet kun meteen aanvragen bij de noodzakelijke evenementenvergunning via de EvenementAssistent. Als geen evenementenvergunning noodzakelijk is, kun je de ontheffing aanvragen via onze digitale vergunningenbalie.

Heb je vragen?

Je kunt contact met ons opnemen via info@gemeentestein.nl of telefonisch via 046-4359393.


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.