Inrit of uitrit aanleggen

Als je een inrit of uitrit van je woning of pand naar de openbare weg wil aanleggen of veranderen, dan heb je een omgevingsvergunning nodig. Deze vergunning kun je aanvragen via het Omgevingsloket.

Wat gebeurt er met mijn aanvraag?

  1. Als je een aanvraag hebt ingediend, krijg je daar een ontvangstbevestiging van. De gemeente publiceert de aanvraag op de website www.overheid.nl.
  2. We controleren of de aanvraag volledig is. Als dit niet het geval is, ontvang je een brief. Hierin staat welke documenten je nog moet aanleveren.
  3. Daarna beoordelen we of de vergunning kan worden verleend. Binnen 8 weken ontvang je hierover bericht. Soms lukt het niet om dit binnen 8 weken te beoordelen. We kunnen de procedure dan eenmalig met 6 weken verlengen.
  4. We informeren je over het wel of niet verlenen van de omgevingsvergunning. Hierover ontvang je een brief. We vermelden hierin de leges die je moet betalen. Leges zijn de kosten die de gemeente in rekening brengt voor het behandelen van een vergunningsaanvraag. In onze legesverordening kun je opzoeken hoe hoog de leges zijn die je moet betalen.
  5. Het besluit wordt weer gepubliceerd op de website www.overheid.nl.

Mag ik met een vergunning de uitrit of inrit zelf aanleggen?

Nee, dit mag niet. Aan je vergunning wordt een voorwaarde verbonden: het gedeelte van de uitweg dat over gemeentegrond gaat, mag alleen worden aangelegd door een erkend en gecertificeerd stratenmakers bedrijf. Je moet een bedrijf zelf opdracht geven voor de aanleg en de kosten hiervoor betalen.

Wil je weten wat de status is van je aanvraag?

Log dan in op het Omgevingsloket om je aanvraag in te zien.

Als je tijdens de procedure vragen hebt over je aanvraag, kun je contact opnemen met de gemeente Stein .


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.