Stationsomgeving Beek-Elsloo

Het opknappen van de stationsomgeving bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is het veiliger maken van de overweg in de Stationstraat. Daarnaast krijgt de directe omgeving van het station een flinke opknapbeurt. Aan de Steinse kant wordt een stationstoegang gemaakt met nieuwe voorzieningen zoals fietsenstallingen, parkeerplekken en Kiss & Ride parkeerplek waar je autoreizigers kunt afzetten of ophalen. Aan de kant van Beek wordt het voorplein helemaal vernieuwd met deze zelfde onderdelen en worden ook de busvoorzieningen vernieuwd.

Planning

Om alle werkzaamheden met zo weinig mogelijk overlast voor omwonenden en reizigers uit te voeren, ziet de planning als volgt uit:

  • Oktober tot en met december 2023: Start voorbereidende werkzaamheden. Kabels en leidingen worden verlegd aan beide kanten.
  • Januari tot en met maart 2024: Start aanleg nieuwe voorzieningen aan de kant van Stein.
  • Midden 2024: Start werkzaamheden aanleg keerlus aan de kant van Beek. Een keerlus is een rondlopende weg waar de bussen kunnen draaien en op dezelfde weg weer kunnen terugrijden. Halteplaatsen busvervoer en de toegang tot het perron worden tijdelijk verplaatst. Na afronding van de keerlus wordt begonnen met de opknapbeurt van de stationsomgeving aan de kant van Beek.
  • Juli tot en met september 2024: Start werkzaamheden spoorwegovergang en de wegaanpassing Steinderweg/Stationstraat.
  • April tot en met juni 2025: De nieuwe stationsomgeving Beek-Elsloo is klaar.

Meer informatie

Voor het laatste nieuws over dit project kun je een kijkje nemen op de website van de Provincie Limburg.


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.