Project om Michiel de Ruyterstraat op te knappen van start gegaan

In het najaar van 2016 organiseerde Gemeente Stein een informatieavond in Stein. Tijdens deze bijeenkomst konden inwoners deelnemen en meedenken over het verbeteren van de verkeerssituaties in Elsloo. Eén van de maatregelen die we gaan uitvoeren, is het opnieuw inrichten van de Michiel de Ruyterstraat. In 2024 staat de opknapbeurt op de planning.

Gebied

Michiel de Ruyterstraat Elsloo

Bewonersavond

Op 1 februari 2024 heeft de eerste bewonersbijeenkomst plaatsgevonden in het Maaslandcentrum te Elsloo. Het doel van deze eerste bijeenkomst was het verzamelen van zoveel mogelijk informatie. We noemen dit de inventarisatiefase. Om de omwonende een idee te geven van de mogelijkheden zijn op deze avond een aantal voorstellen voor een nieuwe inrichting toegelicht. Na afloop zijn de wensen en ideeën over de inrichting van de weg in kaart gebracht. Deze nemen we mee in het voorlopige ontwerp waar dat mogelijk is.

Bekijk de presentatie bewonersavond (PDF, 660.7 kB)

Vervolg

Na de inventarisatiefase staan de volgende bijeenkomsten op de planning. De omwonenden krijgen hiervoor een uitnodiging.

  • Ontwerpfase: tijdens de tweede bijeenkomst presenteren wij het voorlopig ontwerp. We leggen uit hoe dit tot stand is gekomen en wat er met de wensen en ideeën uit de eerste bijeenkomsten is gedaan. Het ontwerp zal dan in grote lijnen vast staan, maar er kunnen nog kleine wijzigingen worden doorgevoerd.
  • Realisatiefase: voordat we aan de slag gaan met de uitvoering, nodigen we jou uit voor een derde bijeenkomst. Het ontwerp staat dan vast en tijdens de bijeenkomst geven we je meer informatie over de uitvoering en de tijdelijke gevolgen daarvan. We leggen uit wat er precies gemaakt gaat worden, op welke manier dit gaat gebeuren en hoe de planning eruit ziet.

Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93