Kunst, cultuur & recreatie

In het hart van het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei, ligt onze groene gemeente Stein, een waar wandel- en fietsparadijs en voor velen een nog onontdekt stukje Zuid-Limburg. Een plek waar je even weg bent van alle drukte. Stein is authentiek, veelzijdig en verrassend en onderscheidt zich door zijn eigen unieke, stille belevingswereld binnen het druk bezochte Zuid-Limburg.

Om ervoor te zorgen dat je het hart van de Maasvallei optimaal kunt ontdekken, hebben wij de mooiste Maasvallei wandel- en fietsroute voor jou geselecteerd en verzameld op www.hartvandemaasvallei.nl Ontdek onderweg verscholen pareltjes, bijzondere beschermde dorpsgezichten, de schoonheid van de Maas en unieke monumenten, landschappen en natuur! 
Er is veel kunst buiten te vinden en ook het cultureel erfgoed onderhouden we goed. Er is bijna altijd wel een tentoonstelling om te bekijken. Bijvoorbeeld in de Terpkerk in Urmond of in MFC De Grous in Stein.

Het Streekmuseum in Elsloo en het Museum voor Grafcultuur in Stein bieden een unieke kijk op onze geschiedenis. Recreatiepark Steinerbos biedt veel verschillende mogelijkheden voor het hele gezin. Ook kun je in en rondom onze gemeente prachtig wandelen en fietsen.

Dus kijk op www.hartvandemaasvallei.nl en ontdek de interessante plekken in de gemeente.