Kroonringen voor PMD-zakken

De kroonring is een handig hulpmiddel dat aan lantaarnpalen wordt bevestigd om PMD-zakken op te hangen. Op die manier hangen alle PMD-zakken uit de buurt netjes en bij elkaar op één plek.

Wat zijn de voordelen?

Dankzij de kroonring blijven stoepen vrij en kunnen afvalzakken niet meer wegwaaien. Dit zorgt voor opgeruimde wijk en minder onveilige verkeerssituaties door rondslingerende PMD-zakken.

Hoe gebruik je de kroonring?

1. Ophangen van de PMD-zak

Het gebruik van de kroonringen is heel makkelijk. Je zet de zak niet meer los op de stoep, maar hangt de zak met de lussen aan één van de haken van de kroonring.

2. Gebruik de kroonring alleen op ophaaldagen

Hang je PMD-zakken alleen aan de kroonring op de aangewezen ophaaldagen. Dit mag vanaf 21.00 uur op de dag voorafgaand aan de inzameldag tot het moment van inzamelen. Kijk op de afvalkalender wanneer er in jouw straat het afval wordt opgehaald. Dit kan via www.rwm.nl of in de RWM app.

3. Houd het schoon

Zorg ervoor dat er geen afval rond de kroonring achterblijft.

Kroonring aanvragen

Wil je een gratis kroonring in jouw straat? De kroonring is voor meerdere huishoudens bedoeld. Overleg daarom eerst met je buren en vraag dan een kroonring aan bij de gemeente. Stuur een e-mail naar info@gemeentestein.nl met als onderwerp 'Gratis Kroonring'. Vermeld bij het verzoek jouw naam, adres en telefoonnummer. 

De gemeente beoordeelt het verzoek en zoekt de juiste locatie voor de kroonring op basis van een aantal voorwaarden, waaronder verkeersveiligheid.

De gemeente houdt je op de hoogte van de uiteindelijke plaatsing van de kroonring. Als de kroonring wordt geïnstalleerd ontvang je enkele flyers om in de straat te verspreiden. Zodat ook uw buren op de hoogte zijn van de aanwezigheid en het gebruik van de kroonring. Op deze flyer staat algemene informatie over het doel van de kroonring en hoe deze gebruikt moet worden. 

Let op: er zijn in eerste instantie slechts een beperkt aantal kroonringen beschikbaar, hiervoor geldt op is op.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93