Koninklijke onderscheiding (lintje)

Ken jij iemand die zich al vele jaren structureel inzet voor een belangrijk maatschappelijk doel binnen onze gemeente? Zonder enig eigenbelang maar in alle bescheidenheid vanuit een groot hart voor onze samenleving? Verdient deze persoon volgens jou een lintje? Daar kun jij voor zorgen! Want goed werk mag beloond worden. Als gemeente zijn we trots op deze personen en vinden we waardering uiterst belangrijk!

Wat is een Koninklijke onderscheiding?

Een Koninklijke onderscheiding (lintje) is een erkenning voor persoonlijk bijzonder werk voor de samenleving. Dit kan zijn vanwege een enorme inzet van minimaal 15 jaar voor een (sport-)vereniging of ander vrijwilligerswerk, maar ook langdurige mantelzorg. Tijdens de jaarlijkse Lintjesregen, op de laatste werkdag voor Koningsdag, reikt de burgemeester de lintjes uit.

Hoe vraag ik een Koninklijke onderscheiding aan?

Wil je iemand uit onze gemeente voordragen voor een lintje? Stuur dan je verzoek naar bestuurssecretariaat@gemeentestein.nl en vermeld je contactgegevens. Een medewerker neemt dan telefonisch contact met je op om je uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek bij de gemeente om de procedure uit te leggen.

Wil je een aanvraag indienen voor een Bijzondere Gelegenheid?

Het is ook mogelijk om een aanvraag in te dienen voor een Bijzondere Gelegenheid. Dit is een uitreiking op een ander moment dan tijdens de Lintjesregen. Denk aan een verenigingsjubileum of beëindiging van een bestuursfunctie.

Termijnen

Aanvragen voor de Lintjesregen (Algemene Gelegenheid) dienen vóór 1 juni, in het voorgaande jaar bij de burgemeester te zijn ingediend. Voor de Lintjesregen in 2024 betekent dit vóór 1 juni 2023.

Als je een Koninklijke onderscheiding wilt aanvragen voor een Bijzondere Gelegenheid, dan dient het complete voorstel minimaal 6 maanden voor de beoogde uitreikingsdatum bij de burgemeester te zijn ingediend.

Meer informatie?

Voor aanvullende vragen kun je altijd contact opnemen met het bestuurssecretariaat via 046-4359200 of 046-4359203. Ook kun je voor meer algemene informatie kijken op www.lintjes.nl.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93