Kindercollege

In maart 2023 is het eerste Kindercollege van de gemeente Stein gestart. Dit Kindercollege 2022-2023 bestond uit vijf Steinse kinderen uit groep 7 die met de gemeente meedenken over een veilige, gezonde en fijne woonplaats voor iedereen.

Eind november hebben we afscheid genomen van het Kindercollege 2022-2023 en is het nieuwe Kindercollege 2023-2024 geïnstalleerd. Het nieuwe Kindercollege bestaat uit Bob, Lina, Demi, Leanne en Juulke. Hieronder stellen we ze graag een voor een aan je voor.

Bob

Foto Bob Kindercollege

Bob is 10 jaar oud en zijn hobby's zijn volleybal en voetbal. Hij wil voor de kinderen in de gemeente Stein meer groen en meer speeltuinen. Zo is het een wens van Bob om een grasvoetbalveld aan te leggen in het Molenpark. Het lijkt hem ontzettend leuk om namens het Kindercollege mee te mogen bepalen over dingen in de gemeente Stein.

Lina

Foto Lina Kindercollege

Lina is 10 jaar oud en ze houdt van tekenen. Ze vindt het fijn dat er in de gemeente veel leuke speeltuintjes zijn maar geeft ook aan dat er bijvoorbeeld een voetbalveld voor kinderen aangelegd zou kunnen worden. Lina is heel creatief, weet hoe kinderen denken en wil kinderen meer buiten laten spelen.

Demi

Foto Demi Kindercollege

Demi is 11 jaar oud en houdt van tekenen. Ook zit ze op de Scouting. Ze vindt het goed dat er veel basisscholen in de gemeente zijn. Wat beter zou kunnen is dat er meer zebrapaden mogen komen zodat iedereen veilig kan blijven oversteken. Demi zou graag willen helpen om de gemeente nog veiliger te maken.

Leanne

Foto Leanne Kindercollege

Leanne is 10 jaar oud en houdt van dansen en tekenen. Ze vindt de speeltuintjes en de samenwerking met Ecsplore goed. Wat beter kan is beter zorgen voor het klimaat, meer groen en veilige looppaden. Leanne wil zorgen dat er meer naar kinderen wordt geluisterd. Want zij zijn de toekomst.

Juulke Foto Juulke Kindercollege

Juulke is 10 jaar oud en haar hobby's zijn turnen en trampoline springen. Wat goed is geregeld in de gemeente Stein is dat er genoeg sportclubs en verenigingen zijn én genoeg basisscholen. Juulke geeft aan dat de speeltuinen aangepast kunnen worden. Juulke vind het erg belangrijk om haar mening te mogen uiten, heeft goede ideeën en wil graag meedenken.

Vragen?

Als je vragen hebt over of aan het Kindercollege kun je mailen naar kindercollege@gemeentestein.nl

Het Kindercollege volgen?

Via onze Instagram- en Facebookpagina 'Kindercollege gemeente Stein' kun je volgen waar de leden van het Kindercollege mee bezig zijn.

Kindercollege 2022-2023

Het allereerste Kindercollege van de gemeente Stein bestond uit Ziggy, Luc, Renee, Jacky en Wiep.

Kindercollege op de foto met college


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93

Groepsfoto Kindercollege