Kindercollege 

In 2023 is het eerste Kindercollege van de gemeente Stein gestart. Dit Kindercollege bestaat uit vijf Steinse kinderen uit groep 7 die met de gemeente meedenken over een veilige, gezonde en fijne woonplaats voor iedereen. Hieronder stellen we ze graag een voor een aan je voor. Als je vragen hebt over of aan het college kun je mailen naar kindercollege@gemeentestein.nl

Ziggy (Kinderburgemeester)

Kindercollege foto Ziggy

Ziggy is 11 jaar oud en houdt van kickboksen en creatief bezig zijn. Hij vind het goed dat de gemeente Stein een mooie bibliotheek heeft. Als verbetering kan de gemeente meer plekken en dingen organiseren om te kunnen spelen. Ziggy geeft aan een goede toevoeging te zijn voor het Kindercollege omdat hij heel creatief is. Ziggy vertegenwoordigt KC Bonjour in Stein. 

In de eerste vergadering van het Kindercollege hebben de leden Ziggy als Kinderburgemeester van het Kindercollege 2022-2023 aangewezen. Ziggy vertegenwoordigt KC Bonjour in Stein.

Luc (secretaris Kindercollege)Kindercollege foto Luc

Luc is 9 jaar oud. Zijn hobby's zijn het spelen van bugel, sporten en lezen. Hij vindt het goed dat de gemeente hulp biedt aan mensen die dat nodig hebben en dat er genoeg verenigingen zijn voor kinderen. Wel geeft hij aan dat de gemeente Stein meer speeltuinen zou mogen hebben. Luc geeft aan een goede toevoeging te zijn aan het Kindercollege omdat hij ideeën heeft om andere gezinnen in de gemeente Stein te kunnen helpen.  

In de eerste vergadering van het Kindercollege hebben de leden besloten dat Luc de secretaris van het Kindercollege 2022-2023 is. Luc vertegenwoordigt KC Aelse in Elsloo.

Renee

Kindercollege foto Renee

Renee is 10 jaar oud en houdt van dingen organiseren, tennissen en gaat graag naar school. Ze vindt het goed dat de gemeente Stein een fijne bibliotheek, een mooi zwembad en het Steinerbos heeft. Ze vindt dat er in sommige straten in de gemeente Stein minder hard gereden zou moeten worden en dat er gekeken moet worden naar wat de gemeente voor vluchtelingen en asielzoekers kan betekenen. Renee geeft aan graag te willen meedenken om de gemeente Stein nog beter te maken en ze is erg enthousiast over het Kindercollege. 

In het Kindercollege vertegenwoordigt Renee KC de Triviant in Stein. 

Jacky

Kindercollege foto Jacky

Jacky is 11 jaar oud en knutselt graag. Ze vindt het goed dat de gemeente Stein jonge kinderen de kans geeft om mee te denken met plannen in de gemeente. Ze geeft wel aan dat er meer speeltuinen en speelplekken voor kinderen mogen zijn. Daarnaast mag de gemeente Stein nog beter zorgen voor de natuur. Jacky geeft aan een goede toevoeging te zijn voor het Kindercollege omdat ze graag meer wil betekenen voor de andere kinderen in de gemeente en voor het goede doel. 

In het Kindercollege vertegenwoordigt Jacky OBS de Maaskei in Stein. 

Wiep

Kindercollege foto Wiep

Wiep is 10 jaar oud en houdt onder andere van knutselen, handballen en tekenen. Ze geeft aan dat de gemeente Stein genoeg verschillende sportclubs heeft. Wat er verbetert kan worden is dat auto's op sommige plaatsen minder hard zouden moeten rijden. Ook kan de veiligheid met betrekking tot veilig buiten spelen in de gemeente Stein worden verbeterd. Daarnaast moet er beter rekening gehouden worden met inwoners met minder geld. Wiep geeft aan een goede toevoeging te zijn voor het Kindercollege omdat ze een echte doorzetter is. 

In het Kindercollege vertegenwoordigt Wiep KC de Avonturijn in Berg aan de Maas.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93

Kindercollege op de foto met college