Help jij mee tijdens de verkiezingen?

Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Door de coronamaatregelen staan we dit jaar voor een grote uitdaging. Wij hebben dit jaar voor de organisatie van de verkiezingen meer mensen nodig op het stembureau. Daar hebben we de hulp van onze inwoners bij nodig!

Wil jij meehelpen om de komende Tweede Kamerverkiezingen goed te laten verlopen? Meld je dan aan als lid van een stembureau in Stein! Als stembureaulid zorg je ervoor dat de verkiezingsdag goed verloopt. Om je goed voor te bereiden op deze dag, krijg je een korte digitale cursus en afrondende toets.

Vervroegd stemmen

Mogelijk kan ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart al worden gestemd. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft namelijk voorgesteld dat op die dagen in elke gemeente een beperkt aantal stemlokalen open gaan. Dit is bedoeld voor mensen die door het coronavirus tot de risicogroepen behoren. Als Tweede en Eerste Kamer het daarmee eens zijn, hebben wij ook stembureauleden nodig voor deze dagen. Je kunt je nu al aanmelden voor deze dagen. Let op! We hebben al veel aanmeldingen voor woensdag 17 maart dus onze voorkeur gaat uit naar één van de overige dagen.

Wat zijn jouw taken?

• Vragen beantwoorden van kiezers tijdens het stemmen;
  • Het controleren van de identiteit van de stemmer;
  • Innemen en controleren van stempassen en volmachten;
  • Het uitreiken en controleren van stempassen;
  • Controle op de inworp van de stembiljetten in de stembus;
  • Tellen van de stembiljetten en opruimen na 21.00 uur.

Wie zoeken wij?

• Personen van 18 jaar en ouder op de dag van de verkiezingen;
  • Behulpzaam en representatief;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
  • Fysiek in staat om een lange dag op het stembureau te zitten en de stemmen te tellen.

Wat bieden wij?

• Een financiële vergoeding;
  • Een mooie ervaring op je CV;
  • Een interessante ervaring waarin je jouw maatschappelijke betrokkenheid kunt laten zien;
  • De mogelijkheid om de komende jaren weer op een verkiezingsdag mee te helpen.

Interesse?

Ben je beschikbaar en lijkt het je leuk om op een stembureau te helpen? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten via dit aanmeldformulier.

Verkiezingen en corona

De verkiezingen worden conform de Covid-19 maatregelen georganiseerd. Jouw gezondheid en veiligheid zijn belangrijk voor ons. Alle Covid-19 richtlijnen van het RIVM worden hierbij in acht genomen.

Behoor je tot de risicogroep? Dan is het misschien niet verstandig om je voor deze verkiezing aan te melden.

Neem voor vragen contact op met het Team Verkiezingen via ons e-mailadres verkiezingen@gemeentestein.nl.