Help jij mee tijdens de verkiezingen?

Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Door de coronamaatregelen staan we dit jaar voor een grote uitdaging. Wij hebben dit jaar voor de organisatie van de verkiezingen meer mensen nodig op het stembureau. Daar hebben we de hulp van onze inwoners bij nodig!

We willen jullie graag bedanken voor jullie enthousiasme! Gemeente Stein heeft inmiddels voldoende stembureauleden gevonden. Maar wellicht zijn onze buurgemeenten nog op zoek. Kijk op www.elkestemtelt.nl en meld je aan.

Wat zijn jouw taken?

• Vragen beantwoorden van kiezers tijdens het stemmen;
  • Het controleren van de identiteit van de stemmer;
  • Innemen en controleren van stempassen en volmachten;
  • Het uitreiken en controleren van stempassen;
  • Controle op de inworp van de stembiljetten in de stembus;
  • Tellen van de stembiljetten en opruimen na 21.00 uur.

Wie zoeken wij?

• Personen van 18 jaar en ouder op de dag van de verkiezingen;
  • Behulpzaam en representatief;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
  • Fysiek in staat om een lange dag op het stembureau te zitten en de stemmen te tellen.

Wat bieden wij?

• Een financiĆ«le vergoeding;
  • Een mooie ervaring op je CV;
  • Een interessante ervaring waarin je jouw maatschappelijke betrokkenheid kunt laten zien;
  • De mogelijkheid om de komende jaren weer op een verkiezingsdag mee te helpen.

Verkiezingen en corona

De verkiezingen worden conform de Covid-19 maatregelen georganiseerd. Jouw gezondheid en veiligheid zijn belangrijk voor ons. Alle Covid-19 richtlijnen van het RIVM worden hierbij in acht genomen.

Neem voor vragen contact op met het Team Verkiezingen via ons e-mailadres verkiezingen@gemeentestein.nl.