IVN Elsloo

Datum

Maandag 15 juli 2024 10:00 uur - 10:00 uur

Locatie

Kasteel Elsloo

IVN Elsloo bestaat al 60 jaar en heeft haar home en botanische tuin bij kasteel Elsloo. De vereniging telt momenteel zo’n 150 leden en donateurs waarvan een heel groot deel actief is binnen de diverse werkgroepen.

IVN Elsloo heeft de werkgroepe: tuin, vogel, dassen, bever, excursie, bijen en een jeugdwerkgroep.

Alle werkgroepen organiseren gedurende het schooljaar voor alle 8 groepen van
KC Aelse een activiteit, waarbij de kinderen uitleg krijgen over het thema én de handjes uit de mouwen moeten steken om een en ander duidelijk te maken. Drie keer per jaar is er een creatieve zondagmiddag in de botanische tuin voor jeugd tot 12 jaar.

Wandelingen

Er worden ook 8 of 9 themawandelingen per jaar gedaan onder leiding van gidsen die onderweg dan uitleg geven over de omgeving van vroeger en nu, maar ook over de flora en fauna. De vogelwerkgroep, beverwerkgroep en dassenwerkgroep organiseren gedurende het jaar ook nog wandelingen.

In de winter is er iedere eerste maandag van de maand een diapresentatie in het Maaslandcentrum.
De botanische tuin bij kasteel Elsloo is vanaf 1 mei open op zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur.
Op woensdag zijn de vrijwilligers in de tuin bezig van 10.00 tot 12.00 uur.
Het is ook mogelijk om een rondleiding met gids door de botanische tuin te boeken. info hierover via 06-53759585 of via ivn.elsloo@gmail.com.
Meer info op de website: www.ivn/afdeling/ivn-elsloo en op Facebook.


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.