Midzomerfeest Harmonie St. Joseph Berg aan de Maas

Datum

Zaterdag 22 juni 2024 17:30 uur - 17:30 uur

Locatie

De Goede Gaard Berg aan de Maas

Op zaterdag 22 juni vindt er in samenwerking met de Goede Gaard het Midzomerfeest plaats. Het Midzomerfeest vindt zijn oorsprong in Noord Europa. Op de langste dag van het jaar, 24 juni, wordt de zonnewende gevierd en gelooft men dat tijdens deze dag planten en bloemen magische krachten hebben. Vreugdevuren worden ontstoken, meibomen worden versierd, midzomerkransen van berkentakjes en wilde bloemen worden gemaakt, er wordt gedanst en gefeest met een hapje en een drankje.

De Goede Gaard en de harmonie St. Joseph zijn verheugd om dit jaar op 22 juni vanaf 17.30 uur een eigen midzomerfeest voor de hele familie te organiseren. En waar kan dit nu beter dan in de Goede Gaard zelf, met al zijn bloemenpracht.

Traditie

We volgen de traditie van onze Noorderburen en bieden bijzondere activiteiten aan zoals het maken van een midzomerkrans voor in je haar, het sprokkelen van hout om de vreugdevuurtjes te ontsteken en het opzetten van een heuse meiboom waar om heen gedanst kan worden. Dit alles binnen een muzikale omlijsting met passende muziek van Harmonie St. Joseph.

Eigen picknickmand

Voor de interne mens zorg je gedeeltelijk zelf. Neem een goed gevulde picknickmand + picknickdeken mee en zoek samen met je gezin een mooie plek in de Goede Gaard om vervolgens samen te smullen van je meegebrachte lekkernijen.

Dit Midzomerfeest wil je toch zeker niet missen?

Koop dan een kaartje bij onze verkooppunten (Snackpoint Knoors, Terras de Maasover, Versboederij Crijns en De Goede Gaard (op zaterdag en zondag). Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis. Vanaf 13 jaar betaal je €5,00 per kaartje.

Koffie/Thee en een heerlijk stukje Limburgse vlaai wordt je aangeboden bij vertoon van je kaartje (kinderen t/m 12 jaar krijgen uiteraard ook een lekker stuk vlaai.). Alcoholische dranken en frisdrank zijn tegen een kleine vergoeding te koop.

Laten we er samen een onvergetelijk Midzomerfeest van maken waarbij samenzijn, genieten van en met elkaar en vooral plezier maken centraal staan!


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93