Workshop voor Kinderen: Ontdek de Geschiedenis in het Archeologisch Museum Stein

Datum

Woensdag 19 juni 2024 14:00 uur - 16:00 uur

Locatie

Archeologisch Museum Stein - Archeologisch Museum Stein

Website: https://stichtingerfgoedstein.nl/aanmelden#workshop1

Ben jij tussen de 7 en 13 jaar oud?
Dan is er een unieke kans om hen op een speelse en creatieve manier kennis te laten maken met de fascinerende wereld van de geschiedenis. Het Archeologisch Museum Stein organiseert een speciale workshopserie genaamd "Kinderen ontdekken de geschiedenis", waar kinderen de kans krijgen om zich onder te dompelen in het verleden en hun creativiteit de vrije loop te laten.

Wat staat er op het programma?
De eerste sessie, die plaatsvindt op woensdag 19 juni van 14:00 tot 16:00 uur, staat helemaal in het teken van 'tekenen & ontdekken'. Onder de deskundige begeleiding van Marianne Tobben van de Sectie Archeologie van Stichting Erfgoed Stein, zullen de kinderen verschillende soorten afbeeldingen bestuderen die te vinden zijn op potten en andere voorwerpen van de bandkeramiekers. Deze afbeeldingen vormen de basis voor de eigen kunstwerken.

Creativiteit en Geschiedenis
De workshop begint met het maken van potloodschetsen van de historische afbeeldingen. Daarna gaan de kinderen aan de slag met wasco of verf om hun schetsen om te toveren tot kleurrijke en verrassende eindresultaten. Het is een prachtige manier om de geschiedenis tot leven te brengen en de creativiteit van de kinderen te stimuleren.

Belangrijke Informatie
Datum: Woensdag 19 juni
Tijd: 14:00 - 16:00 uur
Locatie: Archeologisch Museum Stein, Hoppenkampstraat 14A
Bijdrage: €2,50 per kind (inclusief alle materialen)

Aanmelden
Er is per workshop plaats voor maximaal 12 kinderen, dus wees er snel bij! Inschrijven kan eenvoudig online via het volgende formulier:
https://stichtingerfgoedstein.nl/aanmelden#workshop1

Waarom meedoen?
Deze workshop biedt een unieke kans voor kinderen om op een interactieve manier meer te leren over de geschiedenis en de kunst van de bandkeramiekers. Het stimuleert de creativiteit van de kinderen en biedt een educatieve ervaring die zowel leuk als leerzaam is.

Kom ook!
Maak geschiedenis extra speciaal voor je kind door ze deel te laten nemen aan deze boeiende workshopserie. Noteer de datum in je agenda en schrijf je kind snel in. Vol is vol!
Voor meer informatie, bezoek onze website of neem contact op met het Archeologisch Museum Stein.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in het museum op 19 juni voor een middag vol ontdekkingen en creativiteit!

https://stichtingerfgoedstein.nl/aanmelden#workshop1


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93