Westerbork Stein memorial run

Datum

Zondag 5 mei 2024 14:00 uur - 17:30 uur

Locatie

Stichting Ultraloop stein - Steinerbos

Op 4 en 5 mei 2024 wordt de gedenkwaardige Westerbork-Stein Memorial UltraRun georganiseerd, een initiatief van Stichting Ultraloop Stein, de gemeente Stein en SG Groenewald. Deze 296 kilometer lange non-stop estafetteloop vraagt aandacht voor de waarde van vrijheid en herinnert ons eraan dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Boek- en team presentatie

Op dinsdag 30 april introduceren de hardlopers zich tijdens een boekpresentatie van het boek ‘Zoektocht naar inwoners in 24 concentratiekampen’ van Han Frenken. Tijdens deze avond wordt ook het winnende gedicht van de leerlingen van Groenewald bekendgemaakt.

Start in Westerbork

Na een gezamenlijk ontbijt voor de hardlopers en burgemeesters Zwiers van Midden-Drenthe en Leurs-Mordang van Stein vindt er een herdenking bij het monument ‘De Vlag’ plaats. Daarna starten de lopers richting Wageningen.
In de nacht van 4 op 5 mei komen de lopers aan bij Hotel de Wereld in Wageningen. Hier ontsteekt de burgemeester van Wageningen het bevrijdingsvuur en ontvangen de lopers een bevrijdigingsfakkel die tot Stein wordt meegedragen.

Aankomst in Stein

Tijdens de laatste 16 kilometer op zondag 5 mei rennen de lopers van Nattenhoven, door de kernen van gemeente Stein, naar Brasserie het Steinerbos. Zij worden begeleid door een stoet van militaire WO2-voertuigen, de Coriovalum Pipe Band, leerlingen van SG Groenewald en medewerkers van de gemeente Stein. De Westerbork-Stein Memorial UltraRun 2024 finisht in het Steinerbos met de fakkeloverdracht en het ontsteken van het bevrijdingsvuur.

Na de finish

Er zijn toespraken van burgemeesters Leurs-Mordang van Stein en Zwiers van Midden-Drenthe, de kinderburgemeester van Stein en de veteranen, een voordracht van het winnende gedicht en een kranslegging door de burgemeesters van Stein en Midden-Drenthe. De dag wordt feestelijk afgesloten met het bevrijdingsfeest waar historische gebeurtenissen worden nagespeeld en muzikale optredens plaatsvinden.

Iedereen is welkom!
Stichting Ultraloop Stein, gemeente Stein en SG Groenewald nodigen iedereen van harte uit om de lopers langs de route aan te moedigen en deel te nemen aan het bevrijdingsfeest in het Steinerbos. Laten we samen herdenken én samen vieren.

Voor de route en meer informatie ga je naar www.ultraloopstein.nl


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.