Natuurwerkochtend langs de Maas bij Obbicht-Nattenhoven

Datum

Zaterdag 20 april 2024 09:00 uur - 12:00 uur

Locatie

Nattenhoven

Op zaterdagochtend 20 april van 9 tot 12 uur organiseert Natuurmonumenten een natuurwerkochtend langs de Maas tussen Obbicht en Nattenhoven. Omwonenden en natuurliefhebbers uit de buurt worden uitgenodigd om te komen helpen bij het verwijderen van jonge groeiplekken van de Japanse duizendknoop.

De Japanse duizendknoop is een ongewenste exoot: hij woekert, verdringt inheemse en bijzondere planten en bedreigt daarmee de biodiversiteit in het gebied. Tijdens de natuurwerkochtend leer je van de boswachter waaraan je de jonge plantjes kunt herkennen en hoe ze zorgvuldig met een spitvork uit te graven zijn. Daarna gaat de groep samen aan de slag.

Help je mee?

De activiteit was eerder gepland in december 2023, maar kon toen niet doorgaan omdat delen van de werklocaties onder water stonden. Nu dus een nieuwe poging. Samen de handen uit de mouwen, in een prachtige omgeving, en vooral heel nuttig werk. Wil je meehelpen om de natuur in de Maasvallei te beschermen? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar maasvallei@natuurmonumenten.nl. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met praktische details. Voor de werkmaterialen wordt gezorgd. Na de arbeid staat er iets lekkers klaar en is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93