Muzieklezing 'Waar muziek écht over gaat'

Datum

Zondag 17 maart 2024 11:00 uur - 12:30 uur

Locatie

Terpker, Grotestraat 26 Urmond

Culturele Werkgroep Stein organiseert de muzikale lezing 'Waar muziek écht over gaat'. Pianist Marc Erkens vertelt erover.

Een introductielezing met veel muziek uit diverse genres, het merendeel klassiek. De voorstelling gaat over de manier waarop wij muziek wel of niet appreciëren, met welke bouwstenen muziek wordt gemaakt en hoe het komt dat we voelen dat muziek ons iets vertelt. Het is een veelzijdig en tegelijk even ontspannend als leerrijk onderwerp.

Het programma 'Waar muziek echt over gaat' confronteert het publiek met het fenomeen luistergedrag, smaak en herkenbaarheid en appreciatie van muziek.

In de loop van het betoog worden de basisbouwstenen van de muzikale taal voorgesteld en wordt uiteindelijk de vraag gesteld waar muziek schijnbaar en in wezen echt over gaat. De lezing is interessant (en onderhoudend) voor elk publiek en mikt zowel op melomanen als mensen die weinig tot geen muzikale voorkennis hebben.

Toegang

De toegang is gratis.

Informatie

Meer informatie: www.cwstein.nl


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.