Opening expositie Verbeelding van de Natuur

Datum

Zondag 25 februari 2024 14:00 uur - 17:00 uur

Locatie

Galerie JoLi - Galerie JoLi

Website: www.galeriejoli.nl

Opening van de expositie Verbeelding van de Natuur bij Galerie JoLi op zondag 25 februari. De kunstenaar zijn vanaf 15 uur aanwezig en zullen verttellen over hun werk. De exposanten zijn Arjan van Arendonk, Han Klinkhamer en Ingrid Simons. De opening is om 15 uur in aanwezigheid van de kunstenaars.
Tijdens de expositie elke zaterdag en zondag open van 13 tot 17 uur, andere tijden en dagen op afspraak open.

Galerie JoLi
Holsberg 81A
6129 KM Urmond (Limburg)
www.galeriejoli.nl
06-57395724

Een prachtige expositie van kunstwerken van drie kunstenaars die de natuur als uitgangspunt hebben en die elk op eigen wijze in hun werk verbeelden.

Opvallend aan de schilderijen van Arjan van Arendonk is het gebruik van bedrukte stoffen als ondergrond. Dit past naadloos binnen zijn visie dat kunst vooral ‘’dichtbij’’ is. Een alledaags product wordt getransformeerd tot kunstwerk. Wat verder in het oog springt is dat hij naast acrylverf ook gekleurde siliconen in zijn doeken aanbrengt. Verder treffen we regelmatig borduurwerk aan. De natuur is de grote leermeester voor zijn werk.

De beelden die Han Klinkhamer creëert zijn gemengde beelden. Van dichtbij bekeken bezitten ze een zekere abstractie, van verder weg bezien ogen ze welhaast impressionistisch. De kunstenaar toont de kijker zijn indrukken, zijn reflecties over wat hij heeft waargenomen. Uit zijn schilderijen en tekeningen spreekt een persoonlijke wijze van registreren van het landschap in al haar aspecten.

Ingrid Simons werkt in het grensgebied tussen figuratie en abstractie, de nietigheid van de mens en pogingen om de grootsheid en de kracht van de natuur in twee dimensies te vatten. De hoofdrolspeler is met regelmaat het immense, ongepolijste en niet in te schalen natuurlijke landschap. Haar schilderijen bevatten een herkenbaar sfeervol kleurenpalet dat atmosferen van explosieve energie en de voelbare energie van het land belichaamt.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93