Aanleg hoogwaterbrug en aanleg nevengeul

Datum

Woensdag 15 januari 2020 - donderdag 31 december 2020

Locatie

hoogwaterbrug bij Maasband

Aanleg hoogwaterbrug en aanleg nevengeul

In 2019 / 2020 krijgt de hoogwaterbrug bij Maasband gestalte. Ten oosten van het dorp komen een nevengeul en nieuwe dijken. Langs de Maas is te weinig ruimte voor maatregelen. In 2017 heeft het Consortium al de kademuur verhoogd en de oever versterkt. Maasband en Meers worden met elkaar verbonden door de hoogwaterbrug. Ook Maasband krijgt na de grindwinning een forse natuurinjectie.

Bij het werkterrein worden enkele units geplaatst. Niet alleen bedoeld voor de medewerkers van Consortium Grensmaas, maar ook als ontvangstruimte voor inwoners die vragen hebben.

Helaas betekent de aanleg van de hoogwaterbrug dat er in het gebied bomen en overig groen moeten worden gekapt. Met de leden van het Dorps Ontwikkelings Proces (DOP) is de afspraak gemaakt dat na het uitzetten van het werkterrein ter plekke eerst samen wordt bekeken welke bomen een echte sta-in-de-weg vormen voor de werkzaamheden en dus moeten verdwijnen. Voor alle duidelijkheid: het project Grensmaas levert ook in Maasband op termijn volop nieuwe natuur en ook nieuwe bomen op.

De komende maanden worden zogenaamde nulmetingen uitgevoerd van alle woningen in Maasband.

In maart begint het Consortium met het grondverzet op het werkterrein. Vanaf april start de bouw van de brug.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93