DOP Meers

Activiteiten

In Meers zijn de inwoners onder andere aan de slag met onderstaande activiteiten en thema’s:

Dorpsdagvoorziening Meers "Bie Gerda"

Met een subsidie van de provincie Limburg en een bijdrage van de gemeente Stein durfde de stichting Dorpsdagvoorziening Meers het aan om van start te gaan met de realisatie van een Dorpsdagvoorziening, een initiatief dat voortkomt uit de werkgroep Jong en Oud. 

Centrale én multifunctionele plek in Meers

Dorpsdagvoorziening 'Bie Gerda' voorziet met inzet van vele vrijwilligers in de behoefte van het dorp aan een centrale en toegankelijke plek voor o.a. de oudere Meersenaren met een ondersteuningsvraag. Met inkomsten uit de dorpsdagvoorziening, door bijv. het verhuren van ruimten aan zorgaanbieders en verenigingen, hoopt de stichting over een jaar zonder aanvullende subsidie verder te kunnen. Vanuit de voorziening wordt het vervoer met de wensauto van Meers en Berg aan de Maas gecoördineerd. Deze is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg. De wensauto kan naar behoefte worden ingezet in heel Stein in plaats van de reguliere lijnbus die vanaf eind 2015 voor Meers wegviel.

Meer info over de dorpsdagvoorziening en de wensauto? Kijk op www.dorpsdagvoorzieningmeers.nl.

De werkgroep Sjwan Meas

De werkgroep Sjwan Meas is in november 2013 officieel van start gegaan. Destijds begonnen met 2 mensen en inmiddels uitgebreid tot 12 actieve leden. Regelmatig trekt de werkgroep er in groepjes van twee op uit om Meers, Veldschuur en het buitengebied zwerfvuilvrij te maken. Ze zijn nog nooit vergeefs op pad geweest. Gemiddeld ruimen ze één keer in de 4 tot 6 weken op. De gezamenlijke opruimactie in de week na carnaval heeft dit jaar 47 volle grijze zakken zwerfvuil opgeleverd. Dit is de keerzijde van het vrolijke feest en toont aan dat het werk van de groep niet overbodig is. Ook medewerkers van Vixia hebben mee opgeruimd. De groep dankt iedereen die geen zwerfafval zomaar weggooit of dumpt en de mensen die buiten de werkgroep om ook zwerfvuil oprapen.

De werkgroep heeft afspraken gemaakt met de gemeente over het ophalen van zwerfvuil en het vergoeden van hulpmiddelen zoals knijpers, handschoenen, zakken en zwerfvuilkarren, betaald uit het dorpsbudget voor Meers.

Lees meer op dat maakt Stein voor mij meer over wat er allemaal in Meers gebeurt.