DOP Meers

Activiteiten

In Meers zijn de inwoners onder andere aan de slag met onderstaande activiteiten en thema’s:

Dorpsdagvoorziening Meers "Bie Gerda"

Met een subsidie van de provincie Limburg en een bijdrage van de gemeente Stein durfde de stichting Dorpsdagvoorziening Meers het aan om van start te gaan met de realisatie van een Dorpsdagvoorziening, een initiatief dat voortkomt uit de werkgroep Jong en Oud. 

Centrale én multifunctionele plek in Meers

Dorpsdagvoorziening 'Bie Gerda' voorziet met inzet van vele vrijwilligers in de behoefte van het dorp aan een centrale en toegankelijke plek voor o.a. de oudere Meersenaren met een ondersteuningsvraag. Met inkomsten uit de dorpsdagvoorziening, door bijv. het verhuren van ruimten aan zorgaanbieders en verenigingen, hoopt de stichting over een jaar zonder aanvullende subsidie verder te kunnen. Vanuit de voorziening wordt het vervoer met de wensauto van Meers en Berg aan de Maas gecoördineerd. Deze is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg. De wensauto kan naar behoefte worden ingezet in heel Stein in plaats van de reguliere lijnbus die vanaf eind 2015 voor Meers wegviel.

Meer info over de dorpsdagvoorziening en de wensauto? Kijk op www.dorpsdagvoorzieningmeers.nl.

De werkgroep Sjwan Meas

De werkgroep Sjwan Meas is in november 2013 officieel van start gegaan. Destijds begonnen met 2 mensen en inmiddels uitgebreid tot 12 actieve leden. Regelmatig trekt de werkgroep er in groepjes van twee op uit om Meers, Veldschuur en het buitengebied zwerfvuilvrij te maken. Ze zijn nog nooit vergeefs op pad geweest. Gemiddeld ruimen ze één keer in de 4 tot 6 weken op. De gezamenlijke opruimactie in de week na carnaval heeft dit jaar 47 volle grijze zakken zwerfvuil opgeleverd. Dit is de keerzijde van het vrolijke feest en toont aan dat het werk van de groep niet overbodig is. Ook medewerkers van Vixia hebben mee opgeruimd. De groep dankt iedereen die geen zwerfafval zomaar weggooit of dumpt en de mensen die buiten de werkgroep om ook zwerfvuil oprapen.

De werkgroep heeft afspraken gemaakt met de gemeente over het ophalen van zwerfvuil en het vergoeden van hulpmiddelen zoals knijpers, handschoenen, zakken en zwerfvuilkarren, betaald uit het dorpsbudget voor Meers.

Lees meer op dat maakt Stein voor mij meer over wat er allemaal in Meers gebeurt.

Al bijna 10 jaar DOP Meers

Wist je dat DOP Meers het eerste DOP in de gemeente was en al bijna 10 jaar actief is? Er is al heel wat ontstaan door inzet van vrijwilligers, denk aan Bie Gerda en Sjwan Maes. Samen maken inwoners Maes en het DOP is blij met iedereen die mee wil denken en doen!

De actuele flyer DOP Meers die huis aan huis is rondgebracht in Meers en Maasband, kun je ook online lezen.

Download hier de flyer Meas make veer same (PDF, 6.7 MB)


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.

Logo DOP Meers