Cliëntondersteuning

Krijg je voor zorg en ondersteuning te maken met de gemeente? Dan is de gemeente verplicht om voor jou gratis cliëntondersteuning te regelen.

Een cliëntondersteuner is iemand die je helpt met contact met de gemeente. Het is iemand die ‘onafhankelijk’ is. Dat betekent dat hij/zij geen verbinding heeft met de gemeente of een andere organisatie. De cliëntondersteuner is er echt voor jou. Dit kan een familielid, mantelzorger etc. zijn. Indien gewenst, kan je gebruik maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner van PIW (Partners in Welzijn) of MEE. Je kan hiervoor zelf contact opnemen met deze instanties of wij kunnen dit voor jou doen. Cliëntondersteuning is onafhankelijk en kosteloos.

Gemeente Stein: 046-4359393
PIW: 046-4235335
MEE: 0900-9998888
MEE Zuid-Limburg: 088-0102222

Wat doet de cliëntondersteuner?

De cliëntondersteuner geeft bijvoorbeeld informatie of advies over problemen of vragen waar je zelf niet uitkomt. Ook niet samen met de mensen om je heen. Hij/zij kan dan korte tijd met jou meedenken. Vaak kom je er dan samen uit en is verdere zorg en ondersteuning niet nodig.


Een cliëntondersteuner kan je ook helpen om je sterker te voelen. Hij/zij denkt mee over hoe je de zorg en ondersteuning kunt krijgen die bij jou past. Bijvoorbeeld bij wonen, werken, naar school of dagbesteding gaan, zorg en jeugdhulp. Een cliëntondersteuner kan ook helpen als je problemen hebt met geld, bijvoorbeeld als je schulden hebt. 


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.